Ki lesz a Giants kickere?

Lawrence Tynes szerződése lejár, legutóbbi éve alapján pedig egész jó szerződést kaphat. Kérdés ezt vezetőségünk megadja-e, vagy pedig más lehetőség után néznek. Opcióból több is van...

A legkézenfekvőbb az lenne, ha maradna Tynes. Nem elit rúgó, nem értékesít sorozatban több 50+ yardos mezőnygólt, de stabil, megbízható kickerré vált. Kulcsszituációkban többször is bizonyított, gondoljunk csak arra, hogy kétszer Super Bowlba rúgott minket. A 49ers elleni mérkőzés előtt ráadásul láthattunk egy orbitális hibát Billy Cundifftól, akinek megremegett a lába az utolsó pillanatban. Ha ez nem lenne elég, Tynes a második legtöbb field goalt érvényesítette 2012-ben és tette mindezt 84,6%-os pontossággal. Igaz ugyan, hogy a szezon elején messziről hibázott az Eagles ellen, de úgy gondolom abból a távolságból nem bűn tévedni. Jóval rosszabb játékosok is vannak a posztján.

A front office felkészült a skót származású rúgó pótlására, így korábban leigazolta Jake Rogers-t, a napokban pedig David Buehlert. Utóbbi a nagyobb név, egy értékelhető idénye volt a Cowboys-ban, akkor azonban nem sikerült megváltania a világot és mindössze 75%-os pontossággal rúgott. Persze jót tehet neki a környezetváltás, de egyelőre igen bizonytalan lenne a szerepeltetése. Könnyen felsülhetnénk vele, év közben pedig nem szerencsés kickereket váltogatni.

Jake Rogers-ben nem tudom mit láthattunk, de az esélyét megkapja majd. Az NFL-ben még nem mutatkozhatott be és a college-ben sem volt elit. Senior idénye kivételével mindig 70%-os pontosság alatt volt, kis túlzással egy jobb irányító pontosabban passzol az NCAA-ben...Utolsó évében ráadásul mindössze 14 próbálkozása volt. Ami pluszt adhat neki, az a sophomore éve, mikor 50 yard feletti kísérleteinél 4-ből 3-t is is értékesített, de ezután több ilyen bravúr nem jött össze neki. Valószínűleg csak camp body-nak hoztuk.

Egy pillantást érdemes vetni a szabadügynökökre is. Itt a profootballfocus.com rangsorát hívtam segítségül. Persze nem szentírás az sem amit ott írnak, de érdemes megfontolni. Tynes-on kívül leginkább Rob Bironas, Steven Hauschka és Mike Nugent jöhetne szóba, de én úgy gondolom innen nem hozunk senkit. Vagy hosszabbítunk Tynes-szal vagy versenyeztetjük Buehlert és Rogers-t. Mindenki döntse el kinek mi lenne a szimpatikusabb megoldás, de én úgy érzem egy ilyen változtatással nem feltétlenül előrefelé mozdulnánk el...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu