Veszélybe került Jermichael Finley Packers-es jövője

A legfrissebb hírek szerint a Green Bay Packers vezetősége komolyan fontolóra vette, hogy franchise taget ad a lejáró szerződésű wide receiverének, Greg Jennings-nek. A hír vasárnap látott napvilágot és az esetleges tag komolyan veszélyeztetné a tight end Jermichael Finley Packers-es jövőjét.

Jelenleg Aaron Rodgers után Finley a csapat második legjobban kereső játékosa. A következő szezonban 8.75 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Ebből 4.45 millió dollár az alapfizetés, 3 millió dollár a kerettagsági bónusz és a fennmaradó rész a bónusz. A kerettagsági bónuszt március 27.-én kell kifizetni a számára, így amennyiben az elküldése mellett döntene a Packers akkor ezt mindenképpen a határidő előtt kell megtennie.

Jennings franchise tage körülbelül 10.36 millió dollárjába kerülne a Packersnek a következő szezonban. A csapat tervei között szerepel, hogy szerződést hosszabbít Rodgers-el és a linebacker Clay Matthews-al is. Matthews esetében egy Mario Williams féle, évi 16 millió körüli fizetéssel nyugodtan számolhatnak és Rodgers sem lesz olcsóbb. Sőt!

A Packers jelenleg 14 millió dollárral van a fizetési sapka alatt, de valószínűleg nem tudják megtartani Rodgers mindkét célpontját. Jennings elvesztése tűnik ésszerűbbnek, de ki tudja mi fog történni. Egy másik lehetőség, hogy Finley lemond a fizetésének egy részéről, de nemrég kijelentette, hogy véleménye szerint a piacon jobb fizetésű szerződést is köthetne mint évi 4-5 millió dollár.

(nfl.com, Fotó: nypost.com)