12 év után visszavonul Steve Hutchinson

12 szezon után visszavonul a guard Steve Hutchinson. A játékos a saját Twitter oldalán jelentette be a hírt. Mindenért köszönetet mondott a Seahawks, a Vikings és a Titans csapatának és a szurkolóknak is.

A Tennessee Titans guardja jelenleg térdsérüléséből lábadozik és nem a remélt ütemben halad a felépülése. Hutchinson szívesen folytatta volna a karrierjét, de a teste mást mondott.

A jelenleg 35 éves játékos legszebb éveit a Seattle Seahawks és a Minnesota Vikings csapatánál töltötte ahol a liga egyik legjobb falemberévé nőtte ki magát. Hétszer választották be a Pro Bowl és ötször az All-Pro első keretébe. 169 mérkőzésen lépett pályára az NFL-ben és mindegyik alkalommal tagja volt a kezdőcsapatnak.

Hutchinson tavaly márciusban csatlakozott a Titanshez és hároméves, 16 millió dolláros szerződését írt alá a csapattal. 12 mérkőzésen lépett pályára majd térdsérülése miatt véget ért számára a szezon.

A guard a tavalyi szezonban 2 millió dollárt keresett és ez az összeg a következő szezonban 4.75 millióra nőtt volna. Mivel 6.75 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából ezért sok szakértő a játékos elküldésére számított. Visszavonulásával viszont levette a terhet a Titansről akik így a szabadügynökpiacon vagy a Drafton oldhatják meg a falember pótlását.

Hutchinson pályafutását elnézve senki sem lepődhet meg rajta, hogy ha egyszer beválasztanák a Hall of Fame-be.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com)