A Patriots hosszabbított Aqib Talib-al

A New England Patriots nem volt aktív a szabadügynökpiacon a cornerbackeket illetően ugyanis hosszabbítani akartak Aqib Talib-al. A mai napon megvalósították a tervüket és aláírtak a védővel. Az NFL.com munkatársának Albert Breer-nek az értesülései szerint egyéves, 5 millió dolláros szerződést kötöttek Talib-al.

A védő iránt három másik csapat is érdeklődött és mellette ott volt a Patriots, eredetileg ötéves szerződés ajánlata. Talib nem akarta elfogadni a hosszútávú szerződést mert egy jó év után jövőre még feljebb mehet az ára. Az tény, hogy egy nagyon jó cornerbackről van szó, több szakértő szerint Asante Samuel óta nem volt ilyen tehetséges cornerbackje a Patriotsnak, de a viselkedése és a pályán kívüli problémák miatt nem Ő a legkeresettebb játékos.

Tavaly szezon közben érkezett a Patriotshoz a Tampa Bay Buccaneers csapatától. Igen olcsón szerezte meg a Pats hiszen egy idei negyedik körös picket adtak a Bucsnak és Talib-on kívül még egy idei hetedik körös picket is kaptak. Érkezése után a csapat legjobb cornerbackje lett, de ez a jövőre nézve sem jelent semmit hiszen sok nagy playt is megcsináltak ellene amin mindenképpen változtatnia kell.

A Patriots Talibon kívül négyéves szerződést kötött még a csapat másik cornerbackjével Kyle Arrington-al is. A safety Patrick Chung a Philadelphia Eagleshez távozott mert a csapat szerződtette az Arizona Cardinals safetyjét, Adrian Wilson-t.

(nfl.com, Fotó: bostonglobe.com)