Elvis Dumervil a Baltimore Ravens játékosa lesz

Tegnap bejelentették, hogy a szabadügynök defensive end Elvis Dumervil a Baltimore Ravens csapatánál folytatja a pályafutását. A védő ötéves, 35 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával.

Az ESPN információ szerint Dumervil 1 millió dolláros alapfizetést és 7.5 millió dollár aláírási bónuszt fog kapni a következő szezonra. A szerződés tartalmaz egy sérülés opciót ami szerint egy komoly sérülés esetén is garantált 3.5 millió dollárt fog kapni. A teljes szerződés garantált összege 12 millió dollár.

A kínos távozást követően a Denver Broncos megpróbálkozott régi játékosának visszaszerzésével. Dumervil beleegyezett fizetésének csökkentésébe és alá is írta a papírokat. 12 millióról 8 millió dollárra csökkentették volna a fizetését. A szerződést viszont 7 perccel a határidő lejártát követően kapta meg a Broncos amikor már nem lehetett mit tenni, hiszen addigra hivatalosan is elküldték a védőt.

"Az egész múlt héten keményen dolgoztunk azért, hogy Elvis újra a Denver Broncos csapatához tartozzon. Amióta elküldtük több szerződést is felajánlottunk neki de egyiket sem kötöttük meg így most nélküle kell tovább dolgoznunk." - szerepelt John Elway közleményében.

Dumervil-t a 2006-os Draft negyedik körében választotta ki a Broncos és hét évig volt a csapat játékosa. Három alkalommal választottak be a Pro Bowl és egy alkalommal az All-Pro keretbe. 225 tacklet, 63.5 sacket, 1 interceptiont és 16 kierőszakolt fumblet szerzett a Broncos mezében.

"Nem tudok elégszer köszönetet mondani a Broncos szurkolóknak, a csapattársaimnak, a kiszolgáló személyzetnek, az edzői stábnak, a média stábnak, Mr. Bowlen-nek, Fox edzőnek, John Elway-nek és Denver városának. Felejthetetlen 7 év volt." - írta Twitter oldalán Dumervil.

(nfl.com, Fotó: aeryssports.com, cbssports.com)