Anthony Davis ötéves hosszabbítást kötött a 49ers-el

A San Francisco 49ers ötéves, 37.295 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött az offensive tackle Anthony Davis-el. A ProFootballTalk értesülései szerint 17 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmaz a szerződés. Davis korábbi szerződése még érvényben van így a mostani hosszabbítással 2019-ig lesz a csapat játékosa.

Davis-t a 2010-es Draft első körének 11. helyén választotta ki a 49ers. Pályafutása nem indult zökkenőmentesen, hiszen az újonc szezonjában pocsék teljesítményt nyújtott. A tacklere dobott zászlók száma két számjegyűek voltak, róla érték el a legtöbb sacket és az általa fogott védők értek oda legtöbbször az irányítóhoz.

"Anthony egy nagyon keményen dolgozó, elkötelezett és tehetséges fiatal játékos aki kiérdemelte az egész szervezet tiszteletét. Már eddig is jelentős lépéseket tett a karrierjében és Anthony csak most kezdi megvalósítani a benne rejlő potenciált. Már várjuk, hogy az előttünk álló években még jobb teljesítmény láthassunk tőle" - nyilatkozta a 49ers general managere Trent Baalke.

Davis nagyon jó a futások kivédekezésében és rengeteget fejlődött a passz elleni védőmunkája is. A tacklelel való hosszabbítás az első lépés a 49ers csapatában, hogy az alapembereiket hosszútávra magukhoz láncolják. A közeljövőben várható egy hasonló időtartamú szerződés megkötése Colin Kaepernick-el, Michael Crabtree-vel és Aldon Smith-el is.

(nfl.com, Fotó: tracking.si.com)