Draft prospect: DeMarcus „Dee” Milliner (CB)

Milliner egyértelműen a legmagasabbra tartott CB prospect az idei drafton. Egyetemi szinten elit védelemben játszott évekig az Alabama egyetem csapatában, és teljesítménye nem maradt el a korábbi években draftolt olyan neves csapattársaitól, mint pl. Dre Kirkpatrick vagy Kareem Jackson. Jó felépítésű, fizikális játékos, és ezen adottságai játékában is visszaköszönnek.

Erőssége a press coverage, hosszú karjait jól használja az elkapók megzavarására, ki tudja billenteni őket egyensúlyukból, és kevés területet enged az ellenfélnek. Sebessége megfelelő a pozícióhoz, nem villámgyors, de képes lépést tartani az elkapókkal. Korábban kétségbe vonták, hogy megvan-e a kellő sebessége, ahhoz, hogy a pálya külső részén játsszon, de a Combineon futott 4,37 mp-es 40 yardja elhallgattatta a kritikusokat. Jó rugói és ütemérzéke van, ezért a magas elkapók ellen is jól boldogul. Kellően laza a csípője, képes lekövetni az elkapók mozgását.

Jól lát a pályán, remekül olvassa a passz útvonalakat és az irányító szándékát. Emberfogásban és zónázásban is használható. Jól ér oda a passzokra, képes megelőzni az elkapókat, utolsó évében 22 levédekezett passz (2 int, 20 elütött passz) fűződött a nevéhez. Ha az elkapó mégis elkapja a labdát, gyorsan megcsinálja a szerelést, és nem enged sok yardot az elkapás után. A kezei lehetnének jobbak, kevés labdaszerzési lehetőséget váltott interceptionra.

Futás ellen is használható, nem fél a kontaktustól. A szerelési technikáján még lehet javítani, előfordul, hogy túl magasan próbál szerelni, az erősebb futók, elkapók kicsúszhatnak a kezéből, a nyílt pályán ki tudják cselezni a mozgékonyabb futók. A legkomplettebb CB az idei drafton, akire már első szezonjában is rá lehet bízni a kezdő pozíciót.

Milliner játékstílusa és képességei illenének az általunk tervezett agresszív védelmi sémába. Az 1/4 –es draft joggal pedig nem lenne korai az ő megszerzése. Képes lehet betölteni az első számú corner posztját, amely hiányzik jelenlegi keretünkből, és valószínűleg az első játéknaptól be lehetne dobni a kezdőcsapatba.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: gcobb.com és mlive.com