A New England Patriots hosszabbított Julian Edelman-el

A New England Patriots bejelentette, hogy egyéves szerződéshosszabbítást kötött a wide receiver / cornerback / punt returner Julian Edelman-el. A sokoldalú Edelman egy teljesítményarányos arányos szerződést kötött a Patriots-al ami azt jelenti, hogy a következő évi keresete a teljesítményétől függ.

A 2009-es Draft hetedik körében választotta ki a Patriots. A szabadügynök Edelman a múlt héten látogatóban járt a New York Giants csapatánál, de szívesen tért vissza régi csapatához hiszen az NFL-ben senki sem tartja többre a képességeit mint a Pats.

A támadóedzői stáb nagyon elégedett volt Edelman-el a tavalyi edzőtábor után. Különösen dicsérték az elkapások utáni futásait, az elkapások után szerzett yardjait és Wes Welker után a csapat második számú elkapójaként kezdte meg a tavalyi alapszakaszt. A harmadik mérkőzésen azonban kézsérülést szenvedett és három mérkőzéses kihagyás után már csak kiegészítőemberként számítottak rá.

A Patriots elkapósora igencsak átalakult az idei offseasonban. Danny Amendola, Emmanuel Sanders, Donald Jones, Michael Jenkins és Edelman szerepel a listán. Éppen ezért Edelman számára ez lehet a nagy kiugrás éve, de ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy egészséges legyen az egész szezonban.

(nfl.com, Fotó: yahoofantasyfootballrankings.com)