A Detroit Lions szerződtette a trükkös norvég kickert

A norvég Havard Rugland tavaly került be a figyelembe középpontjában amikor elkezdtek terjedni róla az interneten a különböző videók. A kicker mindenféle trükkös mezmozdulásokkal rúgja a labdát akinek a héten teljesült a vágya és szerződtette egy NFL csapat. A "Kickalicious" becenevű játékos csütörtökön írt alá a Detroit Lions-al.

A 28 éves valószínűleg csak David Akers tartalékja lesz. Akers pár napja szerződött a Lions-hoz, hogy pótolja a visszavonult Jason Hanson-t aki 21 éven keresztül állt a csapat alkalmazásában.

Rugland neve már tavaly december is felmerült az NFL-ben amikor próbajátékra hívta a New York Jets. Az edzés után a korábbi NFL kicker, Michael Husted az Oakland Raiders kickeréhez, Sebastian Janikowski-hoz hasonlította, bár a lengyel rúgó rendelkezett amerikai futball tapasztalattal az NFL-be kerülését megelőzőleg.

"Havard hihetetlenül tehetséges rúgó. Egy ágyú van a lába helyén. A tovább finomítja a technikáját akkor az NFL legerősebb kickere lehet." - nyilatkozta decemberben Husted a Seattle Post-Intelligencer-nek.

Havard Rugland egyik legjobb videóját már több mint 3,5 milliószor látták a Youtube-on

(nfl.com, Fotó: usatoday)