Rekordszerződést írt alá Clay Matthews

Tegnap bejelentették, hogy a Green Bay Packers ötéves, 66 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a linebacker Clay Matthews-al. Az új hosszútávú megállapodással Matthews lett a liga legjobban kereső linebackere.

A Packers hivatalosan is megerősített az új szerződés megkötését és a vezetőedző Mike McCarthy nyilatkozatban méltatta a védőjét.

"Gratulálok Clay-nek aki nagyon rövid idő alatt a csapat kulcsjátékosává nőtte ki magát. Teljesítménye, pályán belül és kívül mutatott példája nélkülözhetetlen számunkra a folyamatos sikerek eléréséhez. Előre tekintünk és nagyon várjuk Packers-es karrierjének hátralevő részét." - nyilatkozta McCarthy.

Az éves átlag 13 millió dolláros fizetése megegyezik azzal amit az nfl.com szakértője, Ian Rapoport jósolt a hét elején. Rapoport egy névtelen forrásra hivatkozva tegnap közölte, hogy Matthews szerződése 20.5 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

A hosszabbítás senkit sem lepett meg, hiszen Matthews a pályán mutatott hihetetlen teljesítményével szinte az első pillanattól a Packers kulcsjátékosává vállt. Az utóbbi hetekben pedig folyamatosan arról lehetett hallani, hogy minél előbb hosszabbítani akarnak a védővel és az irányító Aaron Rodgers-el. Rodgers is rekordszerződést fog kapni, de az irányító valószínűleg nem "csak" saját posztja, hanem az egész liga legjobban fizetett játékosa lesz.

Matthews az NFL-ben eltöltött négy éve alatt 58 mérkőzésen lépett pályára és 55 alkalommal volt kezdő. 204 tacklet, 42.5 sacket, 4 interceptiont és 7 kierőszakolt fumblet szerzett. Mind a négy évben beválasztották a Pro Bowl és két évben az All-Pro keretbe is.

Legjobb szezonját 2010-ben futotta amikor 13.5 sacket szerzett és a szezon végén megnyerték a Super Bowl-t. A ProFootballFocus a tavalyi szezonban a 3-4 védelem második legjobb külső linebackerének választotta.

(nfl.com, Fotó: sbnation.com, spoonandthecity.blogspot.com)