Ötéves 110 millió dolláros szerződést írt alá Aaron Rodgers

A Green Bay Packers bejelentette, hogy ötéves 110 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött az irányító Aaron Rodgers-el. Az új szerződés értelmében Rodgers 2019-ig lesz a csapat játékosa és a Packers irányítója, az évi átlagos 22 milliójával a liga legmagasabb átlagfizetésű játékosa lett.

A hír nem okozott meglepetést hiszen már hetek óta tárgyalnak a hosszabbításról és azt is biztosra lehetett venni, hogy az új szerződés megdönt valamiféle rekordot is. A Baltimore Ravens újdonsült bajnok irányítója, Joe Flacco tartotta a korábbi rekordot, hiszen az új szerződése 20.1 millió dolláros évi átlagot jelent a számára.

Rodgers szerződése fizetési sapka barátabb mint Flacco-é, hiszen egyik évben sem lépi át a 21 millió dollárt. A Ravens irányítója a szerződés negyedik évében viszont 29 millió dollárnyi helyet foglal el a fizetési sapkából.

Rodgers még élő szerződéssel rendelkezett ami szerint 20.75 millió dollárt keresett volna a következő két szezonban. A hosszabbítással együtt az irányító tulajdonképpel egy hétéves, 130.75 millió dolláros szerződéssel rendelkezik jelenleg.

A szerződés másik rekordja, hogy Rodgers az első három évben 62.5 millió dollárt fog keresni. Ebben is Flacco áll a második helyen a maga 62 milliójával. Továbbá az első évben 40 millió dollárt fog kapni ami megegyezik a tavalyi Drew Brees szerződés ezen részével.

(nfl.com, Fotó: darwin-sports.com)