A 49ers kétéves hosszabbítást kötött Justin Smith-el

A San Francisco 49ers tegnap bejelentette, hogy kétéves szerződéshosszabbítást kötött az All-Pro defensive endjével, Justin Smith-el. Smith így 2015-ig a 49ers játékosa lesz pedig hétvégén még arról beszélt, hogy az idei lehet az utolsó szezonja a csapat színeiben.

"Justin pályán nyújtott All-Pro hozzájárulása, valamint vezetői egyénisége a pályán belül és kívül jelentik sikereink alapját." - nyilatkozta a 49ers general manager Trent Baalke.

Smith-t a 2001-es Draft első körének negyedik helyén választotta ki a Cincinnati Bengals. Hét éven keresztül volt a Bengals játékosa, majd 2008-ban szabadügynökként hatéves, 45 millió dolláros szerződést kötött a 49ersel. Négyszer választották be a Pro Bowl és háromszor az All-Pro keretbe. Pályafutása során 788 tacklet, 75.5 sacket, 14 kierőszakolt fumblet és 3 interceptiont szerzett.

Pályán kívüli képességeiről az új szerződése is sokat elárul. Korábban a CAA képviselte, de az NFL.com munkatársának, Ian Rapoport-nak adott interjújában elárulta, hogy egyedül hozta tető alá új szerződését ami valószínűleg pályafutásának utolsó profi kontraktusa is egyben.

A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra de az új megállapodás miatt abban biztosak lehetünk, hogy egészséges lesz a következő szezon kezdetekor. Smith-t az elvesztett Super Bowl mérkőzést követően meg kellett műteni mert több hétig részleges tricepsz izom szakadással játszott.

A hosszabbításnak linebacker csapatársa és névrokona Aldon Smith örülhet a legjobban. Aldon sokáig versenyben volt az NFL sackrekordjának megdöntésért folyatott küzdelemben, de az alapszakasz utolsó három és a három playoff mérkőzésen egyetlen sacket sem szerzett. Aldon dolga is sokkal könnyebb ha ott van mellette egy egészséges Justin Smith is, akire szintén komolyan oda kell figyelnie az ellenfelek támadófalembereinek.

(nfl.com, Fotó: dailyrepublic.com, ninerfans.com)