A ramaty blitz-ek éve

Az ESPN elemzői kiszámították, hogy a Buccaneers csapata a 2012-es szezonban 120 blitz-el próbálkozott, ami a defensive back-eket illeti. És ezen próbálkozásokból mindösszesen négy alkalommal tudták zsákolni az ellenfél irányítóját.

Nálunk már csak egy csapat küldte többször a secondary-t az irányítók ellen, ők pedig a Delfinek voltak, akik 124 alkalommal próbálkoztak, viszont 8 alkalommal sikerrel is jártak. A legjobb csapat tavaly ezen a téren a Green Bay Packers gárdája volt, akiknek a másodlagos egysége 14 alkalommal fektette két vállra az ellenfél irányítóit.

Igazság szerint a secondary ramaty passz elleni védekezése mellett, ezt is elég szarul csinálták tavaly a srácok. Mindösszesen két defensive back-nek sikerült sack-et bemutatnia tavaly a rengeteg próbálkozás mellett, ők Ronde Barber és E.J. Biggers voltak. Jövőre pedig bizony egyikük sem lesz a Bucs tagja.

És a tavalyi év szörnyű igazsága: A Buccaneers nem rendelkezett olyan játékosokkal, akik megfelelően végrehajthatták volna ezeket a blitzeket, mégis folyamatosan erőltettük. Ronde Barber volt, aki még alkalmas lehetett volna erre a feladatra, azonban az utóbbi években ezen a területen ő sem nyújtott maradandót, persze más egyebeken igen. Mark Barronról, pont tegnap írtam, hogy ő is minőségi játékot produkálhatna ezen a téren, azonban a cornerback-ek fogyatkozása miatt, folyamatosan a mély területeken játszatták.

Mindeközben az olyan játékosok, mint Aqib Talib, Eric Wright, és Leonard Johnson egyszerűen képtelenek voltak áttörni bármilyen blokkoláson. Igazság szerint a defensive back-ek által végrehajtott blitzek-hez nem kell csupa izomnak lenni, vagy villámgyorsnak. A kulcs a sikerességhez az, hogy a többiek utat tudnak-e neki törni az irányítóhoz. Ez az amire a Bucs tavaly képtelen volt. Nem tudtak szabad utat biztosítani a defensive back-eknek. Vagy megállítottak minket a blokkolók, vagy gyorsan célpontot talált az irányító, a rossz fedezések miatt. És ezen a ponton máris összeomlott a játékunk. És ahogy azt már rengeteg cikkben elemezgettük, valószínűleg ezen is ment el a tavalyi szezon.

120 próbálkozásból, 4 sikeres. Ez vajmi kevés. Sokak szerint a kulcs a jó szezonhoz a következő évben, hogy tanuljunk ezekből a hibákból. Első lépésben megerősíteni a secondary-t, ami azt hiszem kiválóan meg is történt. És javítani a tavaly nem túl jól működő rendszeren.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu