Fordított szereposztás a Bucs-nál

Mint az sokatok előtt bizonyára ismert, ez év februárja óta a speciális egységünk koordinátora a 61 éves és NFL szinten nagy tapasztalatokkal bíró Dave Wannstedt. Az viszont valószínűleg kevesebbek által ismert, hogy Wannstedt annak a Chicago Bears-nek volt a vezetőedzője, ahol Greg Schiano, mint tejfölös szájú kis asszisztens töltötte első NFL-es évét.

"- A Penn State után az volt az első éve az NFL-ben."- emlékezett vissza Wannstedt 1996-ra, amikor Schiano a Medvékhez került. Ő maga 1993 és 1998 között volt itt vezetőedző.

Schiano mint a defensive back edző asszisztense kezdte, majd 1998-ban már mint a defensive back-ek edzője olvasható a neve a stáb listáján.

"-Az első években ő volt a felelős a harmadik down-os védekezésekért a másodlagos tekintetében. Nem tartott sokáig, hogy a játékosokkal elhitesse, tudja mit csinál. Nem ment bele soha kockázatos helyzetekbe. Nem volt kérdés, hogy sikeres lesz."- folytatta az emlékezést Wannstedt.

1999-ben aztán Schiano a University of Miami védelmi koordinátora lett.

" Butch Davis hívott fel, aki akkor ott volt vezetőedző. Elmondta, hogy védelmi koordinátort keres. Azonnal mondtam neki, megvan az embered. Itt van nálunk. Így került Greg Miamiba."- mesélte a távozás történetét a tapasztalt edző.

Ha Butch Davis neve ismerős lenne egyébiránt az nem csoda. Jelenleg a Buccaneers vezetőségének a tagja. Konkrétan ő felelős a vezetőedzőt érintő minden kérdésben.

Így múlik tehát az idő. Egykor Wannstedt volt a főnök, Schiano pedig stábtag. Most pont a fordítottja a helyzet. Sokan fel is teszik a kérdést a sokat látott szakember irányába, hogy nem érzi visszalépésnek ezt az új munkát? A kérdés alapja természetesen az, hogy több NFL csapatnál is ( Chicago Bears, Miami Dolphins) volt már vezetőedző, legutóbb pedig a Buffalo Bills - halkan megjegyzem, szerintem erős- védelmét dirigálta.

Erre csak ennyi volt a válasz: "- Annak ellenére, hogy voltam már vezetőedző, legutóbb védelmi koordinátor, én nem lefokozásként tekintek erre a munkára. Én elsősorban futball edzőnek érzem magam, Greggel a kapcsolatom pedig közeli. Bízom Gregben és azt hiszem ő is bízik bennem. Egyébiránt sok évet töltöttem már itt Floridában és szeretek itt élni."

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu