Vikings Training Camp - 3.nap

Training Camp Day3_1Szombaton folytatódott a felkészülés, ez volt az utolsó olyan nap mikor még vállvédő nélkül gyakoroltak. Szombaton már jó időben edzhetett a csapat, elvonult a pénteki, nyáron meglepően hűvös időjárás.Ezen a napon volt az utolsó olyan foglalkozás, amin még a játékosok nem viseltek teljes felszerelést, hétfőn már beindul az ütközés is, így a defense munkája is érdemi lesz.

Sajnos nem minden volt tökéletes a hétvége első napján, mert a Vikings DT-je könyöksérülést szenvedett. Letroy Guion elég ideges volt, mikor a nap második edzésének végén elhagyta a pályát, még a sisakját is földhöz vágta. Este elküldték röntgenre, eredményt még mindig nem tudunk, de első jelentések szerint nem kell sokat kihagynia.

Pénteken az elkapók domináltak, mind teljesítményben, mind figyelemben. Szombaton is előtérbe került néhányuk, köztük Patterson, aki ismerkedett új szerepkörével is.

Az újonc elkapó Mike Priefer kérésére a special team-ben, visszahordóként is gyakorolt és az edző bevallása szerint ő az egyik legnagyobb esélyes, hogy a csapat visszahordója legyen a következő idényben.

“Úgy érzem elég jó vagyok ebben.” – mondta Patterson. “Ha az edző úgy véli itt a helyem, akkor én is úgy vélem, hogy nekem itt a helyem.”

Patterson csak a második csapattal gyakorolt elkapó poszton, Stephen Burton és LaMark Brown mellett. Joe Webb a harmadik csapatnál kapott szerepet.

Az első csapatnál Greg Jennings, Jerome Simpson és Jarius Wright voltak az elkapók, akik szépen teljesítettek.

Az irányító poszt körül is nagy volt a nyüzsgés. Ezt nem csak azért mondhatjuk, mert Ponder felesége Samantha, Samantha édesanyja és Ponder szülei is jelen voltak az edzésen, hanem mert egyrészről harc van a harmadik irányító posztért és talán a kezdőért is? Vannak ilyen feltevések, hogy Cassel lesz az aki kezdő irányítóként lép pályára az első meccsen, na de ne szaladjunk ennyire elébe a dolgoknak.

Ponder olyan szépen dobta a labdát Kyle Rudolph felé, hogy azt a középső LB poszton játszó Erin Henderson szerezte meg.

Sharrif Floyd és Gerald Hodges is a special team-ben kaptak több szerepet szombaton a visszahordásoknál. Ezt is Priefer kérésére tették.

Priefer elmondta, hogy Floyd nagy hasznára lehet a mezőnygól és extrapont szituációknál a védelemnek. Meglepődve tapasztalta, hogy punt return gyakorlatnál milyen gyorsan mozog, a többi falemberhez képest.

Adrian Peterson a route futásokat gyakorolta, csakúgy mint a többi futó játékos.

A secondary aktivizálta magát és Patterson-t alig érte utol valaki, a többi elkapón jól helytálltak és le tudták védekezni őket, kisebb-nagyobb sikerrel. Az edzés vége előtt a CB Bobby Felder-nek volt egy nagyon szép interception elkapása.

A szombati edzés képeit ide kattintva érheted el.

Vasárnap pihenőnap következett a játékosainknak, de hétfőn már teljes felszerelésben folytatódik a 2013-as edzőtábor. 

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com