Mérkőzés összefoglaló: Eagles 22-31 Patriots

Éjszaka megtörtént, amire 6 hónapja vártunk. Újra pályára léptek kedvenceink, még ha csak egy előszezon mérkőzésen is. Ez volt Chip Kelly debütálása az Eagles vezetőedzőjeként, és ez volt a debütálása sok újoncnak és idén szerződtetett játékosnak is, akik hazai közönség előtt mutathatták meg magukat. A mérkőzés nagyjából azt hozta, amit várni lehetett. Támadó oldalon bemutatkozott az új rendszer, amiből ugyan túl sokat még nem mutatott meg nekünk Chip Kelly, ám az már most is szépen látszott, hogy az ellenfeleknek meggyűlik a baja vele a későbbiekben.

A sérültek (Maclin, Benn, Phillips) mellett nem játszott Peters, Shady McCoy és Williams sem. Az irányítók közül Vick és Foles is 2-2 driveot kapott, amiket remekül vezettek le. A legtöbb lehetőséget Matt Barkley kapta, aki a 4. negyedben egy TD passzal megtalálta Greg Salast. Ezen kívül azért látszott, hogy még messze nem kész a kezdő poszt betöltésére, de bíztató jelek akadtak szép számmal. Dixon és Kinne kevesebb lehetőséghez jutott, és talán nem is véletlenül.

A futóknál McCoy hiányában Tucker és Felix Jones kapta a legtöbb lehetőséget, igaz Polk és Brown egyelőre előrébb helyezkedik el a rangsorban. Ebből a négyesből Bryce Brown nyújtotta a legjobb teljesítményt, átlagot tekintve, illetve az ő nevéhez fűződik egy TD-is. Ez mindenképpen jó hír, hiszen őt szánják McCoy elsőszámú helyettesének a backfielden. Az elkapóknál eléggé vegyes volt a felhozatal. A sztárok keveset voltak fenn, ám Jackson így is szerzett egy csodaszép TD-t a mérkőzés elején. Jason Avant is nagy formában nyomja. Ami felé ment, elkapta és tette mindezt kulcsmomentumokban.

Kiemelném még a tight end Clay Harbort is, aki szintén remek játékokat mutatott be, illetve Salas és Nick Miller is szépen mutatkozott be a csapatnál. Sajnos a negatív dolgokat is meg kell említenem. Zach Ertz egyelőre halovány. Volt ugyan egy szép elkapása, de emellett még legalább két olyan szituáció is volt, ahol elsősorban az ő hibájából nem lett elkapás a játékból. Hiába dicsérték a kezeit egyetemi szinten, itt kicsivel nagyobb a mérce.

A másik, akit megneveznék az Russell Shepard. Neki sajnos sehogy sem akartak összejönni a dolgok. Legalább 5 passz ment felé ezen a napon, de csak egyet sikerült leszednie. Volt, amikor ő hibázott, és többször a passz volt elérhetetlen. Egy alkalommal zászlót is dobtak rá, mikor a labda nem volt a közelében. Ettől függetlenül mégis látszódott, hogy benne sokkal több van, és kis szerencsével ez ki is fog jönni belőle. A támadó falat dicséret illeti. Amikor a kezdők játszottak, Barbreval a baloldalon, akkor remekül meg tudták védeni az irányítókat. Később, mikor már egy teljesen felforgatott egységgé váltak, akadtak hibák, ám összességében a játékosok jól helyt álltak. A futásblokkoláson azért még van mit dolgozni.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog