Johnthan Banks nem ijedt meg az NFL-től

A péntek hajnalban rendezett első előszezonbeli mérkőzés egy üde színfoltja volt az idén, második körben draftolt cornerback, Johnthan Banks. Tőle egyáltalán nem várt senki nagy dolgokat miután a draftot megelőző játékos felméréseken nem hozta a várt teljesítményt. Azonban pénteken, miközben rengeteg csúf dolgot láthattunk a pályán, a kevés üde színfolt egyikét az ifjú cornerback jelentette.

Személy szerint, bár ezt talán már korábban is említettem, engem a jó védőjáték tud igazán lenyűgözni ebben a sportban. A szerelések, és a zsákolások mellett pedig talán még látványosabb dolognak tartok egy-egy interceptiont, vagy jól levédekezett passzt, ezért mindig kritikus szemmel nézem a secondary munkáját, talán nem is véletlen, hogy akár tudat alatt ennyit írok róluk.

És ahogy vezetőedzőnk Greg Schiano is nyilatkozta a mérkőzés után, hogy bizony azért néha látszott, hogy egy újonc van a pályán, ettől függetlenül úgy gondolom Johnthan Banks szemet gyönyörködtető játékot mutatott nekünk. Főleg mindazok tudatában, hogy az újonc cornerbackeknek talán a legnehezebb felvenni az NFL ritmusát. De Banks készen áll a nagyobb kihívásokra is. Banks bevallása szerint nagyon ideges volt a csütörtök esti debütáló mérkőzése előtt. "Ideges voltam, de ez a futball. Ideges voltam az első meccsem előtt. Minden meccs előtt ideges vagyok. Innen tudom, hogy készen állok." - nyilatkozta a második körös cornerback.

A Bucs úgy gondolta, Johnthan Banks készen áll, hogy az előszezon első mérkőzésén ő legyen a másik kezdő corner Leonard Johnson mellett. És Banks gyorsan le is tette a névjegyét. Már a Ravens első drive-jában kiosztott három szerelést, végül öt tackle-lel zárta a mérkőzést, ami nem rossz egy cornerbacktől. És sikeresen meghiúsított egy passzkísérletet is. Ezzel az öt szereléssel ő lett egyébként a védelem legeredményesebb játékosa a Ravens elleni találkozón.

A mélyebb területek lefedésében itt-ott azért akad még probléma, de Banks elmondása szerint a mérkőzés után már elemezte is a videó felvételeket, hisz még ennél is jobb szeretne lenni. Úgy gondolom, hogy a pénteki esőzés, és szél, nem épp a legideálisabb időjárási körülmény ami az ifjú cornerback segítségére lehetett volna.  De a 2012-ben Jim Thorpe díjat nyert defensive back-re biztos várnak még nehezebb, megoldásra váró feladatok.

"Banks mutatott sok jó dolgot. Vétett néhány újonc hibát, de volt néhány jó dolog is. Néhány dolgon még építenünk kell, de szép lesz ez." - nyilatkozta Greg Schiano.

Amikor Banks a Buccaneers-hez került, az egyik első dolga volt az edzői stábnak, hogy javítsanak játéktechnikáján. Fizikai adottságai kitűnőek, 188 centi magas, és 84 kilogramm a hosszú karokkal megáldott cornerback. De mindezek ellenére egyáltalán nem volt rest, hogy belevesse magát a játékba. A "játék" alatt pedig ezúttal a majd 120 kilós fullback-et értem, Vonta Leach személyében, akit szívfájdalom nélkül terített le lábáról Banks, a Ravens elleni mérkőzésen, ahogy a majd 100 kilós Bernard Pierce-t is. Ezen jeles pillanat látható egyébként a fotón is a bejegyzés elején.

Banks elmondta, hogy egész időszak alatt a kemény fizikai játékra készítette fel az edzői stáb, és amit ők mondanak azt bizony meg is fogja csinálni. Miközben ezeket a technikákat gyakoroltatták vele, folyamatosan a "harapd a labdát, harapd a labdát" szavakat kiáltották a fülébe. Nos úgy tűnik Banks labdaharapdálása bevált péntek hajnalban, és bármit is jelentsen, reméljük a jövőben is erre fog támaszkodni, és harapja majd azt a labdát. Ha pedig Banks képes lesz ezt a fejlődést folyamatosan mutatni az NFL profi világában, akkor a Bucs ellenfeleinek irányítói kezdhetnek idegeskedni az öltözőben a mérkőzések előtt.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu