Mérkőzés összefoglaló: Eagles 14-9 Panthers

Tegnap hajnalban a Philadelphia lejátszotta második előszezon mérkőzését. Ezúttal a Carolina Panthers gárdáját fogadták a Lincoln Financial Fielden, ahol megszületett Chip Kelly első győzelme az Eagles főedzőjeként. Nézzük milyen tanulságokkal lettünk gazdagabbak a szezonra való felkészülés kapcsán.

Tovább  folytatódott a kezdő posztra pályázó irányítók csatája, amelyben úgy tűnik egyre inkább Michael Vick kerül előnybe. Ezúttal Nick Foles kezdett a mérkőzésen, és az első negyedben két támadást vezetett. Az első drive során a saját 20 yardoson belülről indulva szépen haladt a csapat, Foles jó döntéseket hozott, rövid és közepes passzokkal hozta játékba elkapóit, bár a labdát nem mindig helyezte elég pontosan, így Coopernek, Ertznek és Avantnak is nehéz elkapásokat kellett bemutatniuk.

Szépen el is jutott a csapat a vörös zónába, ahol Foles nagyot hibázott: rosszul kezelt le egy snapet, majd a rárontó nyomás alatt ki akarta dobni a labdát az endzone végén. Azonban a dobás rövidre sikerült, és a labda egyenesen a Panthers cornerbackjének Josh Thomasnak a kezében landolt. Ezzel sikerült is annulálni egy szépen felépített támadó sorozatot. A második nekifutás alkalmával a jó védekezésnek és speciális csapat munkának köszönhetően az ellenfél területén kezdhette a csapat a támadást. Futásokkal sikerült egészen az ellenfél végzónájába masírozni, végül Foles fejezte be a támadást egy 7 yardos futott TD-vel.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog