Hat mérkőzéses eltiltást kapott Von Miller

A Denver Broncos hat mérkőzésre elvesztette legjobb védőjátékosát, Von Miller-t ugyanis az NFL tegnap bejelentette a linebacker eltiltásának az idejét. Miller-t egészen pontosan a liga "substance-abuse policy" megsértése miatt büntették. Ez a liga dopping szabályzata, de a linebacker szervezetéből nem teljesítménynövelőket hanem füvet, partidrogot és a metamfetamin egyik formáját mutatták ki.

A hír nem okozott meglepetést hiszen a szakírók tegnap előtt arról számoltak be, hogy Miller esetében már szó sincs a korábbi négy mérkőzéses eltiltásról, hanem már hat mérkőzésben gondolkodik a liga. A linebacker szabályszegését a "Stage 3"-hoz sorolták. Karrierjének végéig ebben a "fokozatban" marad és ez azt jelenti, hogy a következő kihágás esetében egy éves eltiltással fogják büntetni.

Miller az NFL játékosok szakszervezetén keresztül kiadott egy nyilatkozatot:

"A drog ellenes politika megköveteli, hogy mindenki megfeleljen a szabályoknak. Bár a felfüggesztésemhez nem pozitív drog teszt vezetett, nincs mentségem a szabályok megszegéséért. Hibáztam és a felfüggesztéssel fájdalmat okoztam a csapatnak, a Broncos szurkolóknak és saját magamnak. Különösen sajnálom, hogy a rossz döntésem másokra is hatással van." - tette közzé Miller.

A Broncos még sokáig igen rossz szájízzel fog visszaemlékezni az idei offseasonra. Miller eltiltása mellett két kezdő védő, a defensive end Derek Wolfe és cornerback Champ Bailey megsérült az elmúlt hétvégén. A másik kezdő linebackerük Elvis Dummervill pedig faxproblémák miatt végül a Baltimore Ravens játékosa lett. Miller legközelebb a hetedik játékhéten az Indianapolis Colts elleni mérkőzésen térhet vissza.

(nfl.com, Fotó: nfl.si.com)