Mérkőzés összefoglaló: Redskins 27-33 Eagles

Az éjszaka folyamán elkezdődött hivatalosan is Chip Kelly profi pályafutása az NFL-ben, és rögtön sikerrel vette ő és csapata az akadályt, legyűrték a Redskint a Monday Night Football kerein belül idegenben 33-27 arányban.

Jól kezdtük a meccset, könnyedén jutottunk el az ellenfél vörös zónájában, ahol aztán kisé deja vú érzésünk támadhatott: Vick elvileg hátrafelé tartó passzát Kerrigan elérte, így fumble lett az átadásból, amit a fővárosiak össze is szedtek és 75 yardon keresztül loholt vele DeAngelo Hall a 6+1 pontért. Tegyük hozzá, sokak szerint nem fumble volt, hanem leütött előre passz, de így utólag már teljesen mindegy. Azért itt a pillanatkép az esetről:

01 vickfumble.jpg

Második nekifutásra is jól indult a támadósor, de a támadás csak mezőnygóllal végződött, az újonc Zach Ertz két passzt is elejtett, szerencséjére Alex Henery 47 yardról bevágta a FG-t.

Griffin léphetett pályára az emlékezetes januári sérülése óta először, de mire mutathatott volna valamit, a futó Alfred Morris kezéből Trent Cole kivarázsolta a játékszert, amit Kendricks meg is kaparintott, így nagyon jó mezőnypozicióból jöhetett az offense újfent.
Vickék ki is használták ezt, egy 25 yardos passzt kapott el az endzone közepén DeSean Jackson, amivel a Kelly-éra első TD-je is megszületett, 10-7 ide.

Szinte még fel se ment a pályára a védelem, jöhettek is le, Brandon Boykin kapta el RG3 átadását. Ezután percekig csordogált a találkozó, míg egy nagyon jó Donnie Jones punt után a 'Skins szinte a gólvonaláról kezdhette a driveját. Hogy ez ne legyen kellően hátráltató, egy rossz pitchet dobott Griffin Morris felé, aki ki is ejtette a labdát, amire ugyan rávetődött, de őra pedig Trent Cole, mindez pedig safetyt ért, azaz az előny 5 pontra nőtt. (Elnézést az animáció feliratáért, de csak ilyet találtam az esetről) Egyébként itt emelném ki Colet, aki az új szerepkörében nagyon jól teljesített, szinte az első félidőben több jó megmozdulása volt, mint tavaly összesen.

A második negyed sokáig Griffin szenvedéséről és az Eagles pass rush zsebösszenyomó képességéről szólt, illetve Jason Peters kézsérülése jelentett még kissebb aggodalmat, de gyorsan visszatért a pályára a LT. 
A következő említésre méltó jelentsor a két régi jó barát között zajlott, Jackson egy elkapás után futott ki a pályáról,és máravonalon túl vittele őt DeAngelo Hall, amiért járt is a 15 yardos büntetés, illetve Jackson dühe, a következő playekben rendre össze is szólalkoztak, löködték egymást, de a büntetések már elmaradtak. Még el se csítultak a kedélyek, amikor Celek kapott középen el egy passzt, amivel meg is verte a védőt, és pár yard megtétele után újabb touchdownt szerzett a Sasainknak. A play után amúgy ez volt a statisztika, azt hiszem, tetszik mindenkinek :)

A következő percekben sem tudott a Washington érdemben előre haladni, és Rocca magas, de rövid puntja után jó helyzetben kaptuk a labdát, amit sok futójáték után Vick révén egy futott TD-vel meg is háláltunk, 26-7 az állás ide, és már 53 playnél jártunk, míg a Redskins 47 yardnál csak. Ja, említsük meg a támadófal nagyon wide felállását:

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog