NFC North Power rankings: 4. hét

Végre megvan az első győzelem az idei szezonban, megindulhatunk fölfelé a ranglétrán. London-ban sikerült legyőznünk a Steelers csapatát, ezzel megszereztük első idei sikerünk. Valami megindult a csapatnál, mert merészebb playeket láttunk, nem csak AP futásokat.

* a csapatok előtt szám jelzi, hogy a csoportban (NFC NORTH) hányadik helyen van a jelenlegi forma alapján, zárójelben pedig a liga helyezést láthatjátok.

1. Green Bay Packers (11.) -2

A Green Bay múltheti teljesítményéről nem sokat lehet elmondani, ugyanis nem is léptek pályára.

Egy hét pihenő után vasárnap a csoportellenfél Lions-al játszanak, akik korábban a Vikings, majd legutóbb a Bears csapatát is padlóra küldték. 1 győzelem és 2 vereség után a Packers mindenképp javítana, de nem lesz egyszerű dolga, mert a Lions jó formában van.

2. Chicago Bears (13.) -3

A jó szezonrajt után itt a hanyatlás első jele. A Lions ellen hamar nagy hátrányba kerültek, amit a meccs végére már nem tudtak ledolgozni, így meg van az első idei vereségük. Cutler háromszor is eladta a labdát és a futásaik sem működtek annyira, amennyire kellett volna.

Az ötödik játékhéten az eddig hibátlan New Orleans Saints csapatával fognak megvívni. A déli csapat most teljesen önkívületi állapotban játszik és sorra nyeri a meccseiket. Brees hozza a szokásos formáját, legutóbb is 400 yard felett passzolt. Az egyértelmű, hogy a Saints passzjátékokat erőlteti, így ha a Bears jól levédekezi az elkapókat, lehet keresnivalója a találkozón. Ám ha olyan teljesítményt nyújt a defense, mint a Lions ellen, akkor nem.

3. Detroit Lions (16.) +5

Ha a statisztikát nézzük, akkor a Lions a legerősebb csapat az NFC NORTH-ban. Ez igen meglepő, de így van. Reggie Bush érkezésével nagyon feljavult a támadójáték. Bush nem csak futásokban, hanem elkapásokban is oroszlánrészt vállal. Legutóbb a Bears elleni sikernek örülhettek, bár a végére eléggé kiengedtek, de így is magabiztosan nyertek a csoportellenféllel szemben.

Ezen a héten bebiztosíthatják helyüket a csoport élén, ugyanis a rivális és csoportellenfél Packers otthonába látogatnak. Ha hozzák a megszokott és eddigi jó formájukat, akkor akár nyerhetnek is és az nagy lépés lenne a többiekkel szemben.

4. Minnesota Vikings (25.) +4

GYŐZELEM! Matt Cassel vezetésével sikerült megszerezni első idei sikerünket. Az irányító 248 yardig és 2 TD-ig jutott. Szépen játszottunk a Steelers ellen, bár voltak néha meglepő dolgok. AP megint emberfeletti teljesítményt alkotott, a 60 yardos futott TD-je is ezt bizonyítja. Jennings megszerezte első TD-jét csapatunkban, ráadásul nem kellett sokat várni a másodikra sem. A Steelers együttese a meccs végére felzárkózott, de a védelem a helyén volt és segített a győzelemben. Ez a siker azt mutatja, hogy nem vagyunk teljesen elveszve csak össze kell szednünk magunkat. Erre kiváló lesz az egy hét szünet ami most következik.

Így van, ezen a héten mi nem játszunk, szabadnaposak vagyunk. Lesz idő a regenerálódásra és a sérülésekből való felépülésre. A Carolina ellen pedig újult erővel léphetünk pályára.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com