Előretekintés a Vikings hónapjára

Let's Go Primetime_1Dolgos hónap jön csapatunk számára, mely a bye week után ismét visszatér a pályára, hogy a nem túl rózsás kezdés után elfogadható szezont hozzon össze. Elég korán, már az 5. játékhéten pihenőt kaptunk, így volt idők átgondolni az eddig történteket. Sajnos a szezon messze nem úgy sült el eddig, mint azt vártuk, de javítani sosem késő. Október hónapban nyerhető meccsek következnek, csak rendes hozzáállás szükséges.

6. játékhét vs. Carolina Panthers

cam-tall-100613

Hazai pályán fogadjuk a Carolina csapatát, mely egy mérkőzéstől eltekintve nem igazán a jó arcát mutatja. Nekik szintén 1-3 -as mérlegük van, így nem annyira ijesztő ha átnézzük a két csapatot. Cam Newton az egyik legdinamikusabb támadójátékos a ligában, mert amellett, hogy jól passzol, rengeteget fut a mérkőzésen. Ez általában a védelmek réme mikor egy irányító szétszaladja őket, de hát a modern football korát éljük. A Panthers végelméből a front7 egy igazán ütős kis csapategység, így a futás nem mindenkinek megy könnyen ellenük. Ebben az évben eddig csak a Giants csapatát sikerült megverniük, igaz kapott pont nélkül. Vereséget legutóbb a Cardinals-tól szenvedtek, ahol csak két mezőnygólra futotta nekik.

7. játékhét vs. New York Giants (Monday Night Football)

eli-tall-100613

A Giants az idei év talán legszerencsétlenebb csapata. Elég sok idő telt el azóta, mióta 0-5 -el indították a szezon, most azonban ismét itt tartanak. Eli Manning már túl van a 12. eladott labdáján is és ha hihető, ha nem már olyan hírek is terjengenek miszerint padoztatni fogják. Na persze ezt erős túlzásnak érzem, így ezzel nem hinném, hogy számolni kéne. A Giants kétségbeesetten játszik minden mérkőzésén, ami eddig 5 vereséghez vezetett. Velünk a 7. fordulóban játszanak. Ez lesz a Vikings első idei fő műsoridős meccse, ahol természetesen számunkra egy ilyen Giants ellen csak a győzelem elfogadható.

8. játékhét vs. Green Bay Packers (Sunday Night Football)

Íme itt a duplázás, már ami a fő műsoridős meccseket illeti. Lejátsszuk harmadik csoportellenfelünkkel szemben is az első mérkőzésünket. A Packers sem úgy rjtolt idén, mint tervezték azt, igaz jobban mint mi. Az Aaron Rodgers vezette csapat jelenleg 2-2 -es mérleggel áll. Ez a találkozó lesz az első, amikor Greg Jennings találkozik egykori kenyéradójával. Kérdés már csak az, hogy a három hét múlva esedékes találkozóra milyen mérleggel és milyen formával érkeznek a csapatok. Láthattuk, hogy a Packers sem verhetetlen csapat, talán még az is lehet, hogy …

9. játékhét vs. Dallas Cowboys

romo-tall-100613

Nem tartozik szorosan az október hónapi meccsekhez (persze, mert november 3-án rendezik), de azért beletesszük az előretekintésbe. Ez egy idegenbeli találkozó lesz lent Texas-ban. Nem lesz könnyű mérkőzés, főleg ha a tegnap látottakat hozza a Dallas csapata. Romo jelenleg a legjobb irányítók közé tartozik, nem csak azért mert egyéni csúcsot állított fel tegnap és majdnem megverte a Broncos-t, hanem mert az idei teljesítménye kiegyensúlyozottabb, mint korábban. Nem csak Romo kiemelendő az idei Cowboys-ból, hanem a mindig megbízható Dez Brynat és Jason Witten. Az elkapó és a tight end életveszélyes ebben az évben is, ráadásul vannak új elkapói is Romo-nak, így a gyengén muzsikáló Vikings secondary-nek fel kell kötnie a gatyáját, mert passzok sokasága várható azon a meccsen.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com