Kiesett a szezon hátralevő részére a Buccaneers futója

A tegnapi Atlanta Falcons elleni mérkőzésen vállsérülést szenvedett a Tampa Bay Buccaneers kezdő running backje Doug Martin. Az első nyilatkozatok szerint Martin pár hét kihagyással számolt de a mai vizsgálatok kimutatták, hogy eltört egy csont a vállában és ki kell hagynia a szezon hátralevő részét. A Buccaneers eddig sem volt könnyű helyzetben, de Martin kiesésével egyenesen reménytelenné vállt a helyzetük.

Ez akár meglepően is hangozhatna hiszen Martin és vele együtt a Buccaneers futójátéka is csalódást keltett az idei szezonban. Az ezer sebből vérző Buccaneers passzjátékával gond van, pár hete elküldték az utóbbi évek kezdő irányítóját Josh Freeman-t és szinte Martin maradt a csapat egyetlen támadófegyvere.

A tavalyi Draft elsőkörös választottjától sokat vártak az idei szezonban miután az újonc évében szinte berobbant a ligába. 1.454 futott yarddal, 472 elkapott yarddal, 11 futott és 1 elkapott touchdownnal zárta a tavalyi szezont. Idén viszont a csapattal együtt Martin is visszaesett és csak 3.6-os futásonkénti átlagot produkált.

Martin elsőszámú helyettese az idei hatodik körben kiválasztott Mike James aki eddig 57 futott yarddal rendelkezik a ligában. James lesz a kezdő futó Martin távollétében, de rajta kívül csak Jeff Demps, Brian Leonard és Miachael Smith. A névsort elnézve kimondhatjuk, hogy nagy hiba volt Peyton Hillis szeptemberi elküldése.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, nfl.com)