Beharangozó: Packers - Vikings (8. hét)

Preview Packers-Vikings_RegularSeason8_1Ismét főműsoridőben mérkőzünk meg a soron következő ellenféllel, aki ráadásul az egyik csoportrivális, Packers-Vikings ma este. Ma este sor kerül a harmadik csoportrangadóra is, ráadásul a harmadik csoportellenféllel. A Green Bay Packers ma este a Mall of America Field-re látogat, hogy megmérkőzzön a Minnesota Vikings csapatával az NFL 8. játékhetén.

Előzetes elemzések szerint a találkozó elég egyoldalú lesz, mert Green Bay Packers jó formában van, míg a Vikings-ról ez egyáltalán nem mondható el. Elég sűrű ez a párharc az NFC északi csoportjában, miután tavaly például három mérkőzést is játszottak egymással. Összességében ez már a 106. találkozó a két csapat között az alapszakaszban.

A Sunday Night Football sem újdonság egyik csapatnak sem, sőt egymás ellen sem ez lesz az első meccsük. Eddig 4 alkalommal találkoztak a Vasárnap Esti Rangadón, ahol többnyire Packers siker született. Jelenleg 3-1 a vendégek javára.

Az tavalyi első meccsen 24-13 -ra nyert a Packers viszonylag simán. A második mérkőzés volt a legnagyobb jelentőségű a rájátszásba jutást illetően. Ha azt a Vikings megnyeri, akkor meglepetésre bejut a rájátszásba és maga mögé utasítja a Chicago Bears csapatát is. Ennek megfelelően küzdöttünk a pályán és a kemény munka meghozta a gyümölcsét. A Vikings egy nem várt sikert szerzett, 37-34 re legyőzte a Packers csapatát, így két év távollét után ismét rájátszásba került.

Na most a mérleg nyelve nem felénk billen.

Az utóbbi időben (egész szezon) igen visszaesett a csapat teljesítménye, és ha az egyik csapatrész mégis összekapná magát az szinte biztos, hogy a többi egység alaposan csődöt mond.

Legnagyobb kérdés Minnesota-ban még mindig az irányító személye. Ebben az évben már három különböző játékos volt megnevezve kezdő irányítónak, de semelyik nem tudott meggyőzni minket, hogy ő lenne az, aki vezethetné a csapatot. Mindegy csak éljük túl ezt az évet.  Eddig sikerült összehoznunk egy 1-5 -ös mérleget, ami jelenleg a következő évi draft összesített harmadik választásához elég.

A szezont Christian Ponder-el kezdtük meg, majd egy sérülés miatt a negyedik héten már Matt Cassel irányított. A pihenőhéten Josh Freeman-t szerződtettük és a múlthéten már ő kezdett. Most ismét Ponder-en a sor, hiszen Freeman állítólag sérült, de az is lehet, sőt valószínű, hogy így cserélik vissza az irányítót, anélkül, hogy beismernék mennyire melléfogtak.

Ponder tehát kezd, egy biztos, hogy Freeman múltheti teljesítményét nehéz alulmúlni és Ponder már csak jobb lehet, ő néha megfutja a szükséges yardokat. Már ezzel beljebb vagyunk.

Legnagyobb erősségünk mai is Adrian Peterson. Lényegében a támadójátékban rá támaszkodhatunk. Egyetlen probléma azonban mégis felütötte a fejét. A héten az első két edzésnapot kihagyta, mert a hátsó combizma megsérült és nehezen tudott lépni, de csütörtökön és pénteken már teljes edzést végzett így jó eséllyel ott lesz a meccsen.

A legutóbbi két meccsen mindössze 23 alkalommal kapott labdát Peterson és még 100 yardot sem ért el. Ez persze nem az ő hibája, egyszerűen olyan gyenge a OC playhívása, hogy az már borzasztó. Ennek köszönhetően a csapat futóteljesítménye is visszaesett, hiszen most már 102 yardos meccsenként átlaggal, már csak 19. a ligában, a két hete még 3. futójáték. Ez nem jön jól a Packers ellen, akik ellen eddig 79 yardot tudtak futni az ellenfelek átlagosan meccsenként. Persze lehet most egy kiugró teljesítmény, ha Peterson képes lesz már a mérkőzés elején megtörni a Packers front7 lelkesedését néhány jelentősebb futással. Nem lesz ott a pályán Clay Mathews. Ez legutóbb a azon a bizonyos tavalyi mérkőzésen fordult elő, mikor bravúros játékkal nyertünk a 17. játékhéten. Bizakodhatunk tehát, hogy ha a passz nem is fog működni, a futás azért meccsben tart minket.

Egyénként semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy a passz nem működhet. Remek elkapóink vannak, akik egy rendes irányítóval kiugró teljesítményt is elérhetnének. Greg Jennings érkezése óta először kerül szembe egykori csapatával, ahol 7 évet töltött el. Persze itt még nem fog annyi fújoló szurkolóval találkozni, mint majd a Lambeau Field-en, de érdekes kis mérkőzés lesz számára. Reméljük, hogy ez plusz motiváció lesz számára és megmutatja, hogy nem levezetni jött a csapatunkba.

Továbbra is bízunk Kyle Rudolph-ban, aki idén kicsit haloványabb teljesítményt mutat, mint az elmúlt években megszokhattuk, de ez is a rossz playhívások miatt van, hiszen nem kap annyi labdát, amennyit egy ilyen jókezű elkapó játékos megérdemelne. Ponder visszatérésével reméljük, hogy ismét megnövekszik Rudolph elkapásainak száma.

A Packers védelme a passzok ellen nem igazán remekel, mindössze 24. a ligában, nem is olyan sokkal jobb a miénknél.  Packers secondary-jébe visszatér Casey Hayward. Ő a Packers védelmének egyik legveszélyesebb játékosa, szeret labdát szerezni. Ez a Vikings elleni mérkőzés neki maga a paradicsom lehet, hiszen Ponder szereti eladni a labdákat főleg csoportellenféllel szemben. Idén már 5 alkalommal dobott interception-t, ebből négyet csoportriválissal szemben.

Peterson jó teljesítménye mellett még van egy erősségünk. A védelem futás ellen hatékonynak mondható. A defensive line-nak most Eddie Lacy-vel kell majd megküzdenie, aki idén 352 yardot és 2 TD-t szerzett. A védelmünk 3.6 yardot enged futásonként, ami Lacy esetében majdnem a max távolság, amit futásonként elér.

Jared Allen és társai az irányító siettetéssel kényszerítheti bele Aaron Rodgers-t a hibába. Ha kellőképpen odaérnek a Packers irányítójára és párszor a földbe is belegyűrik, akkor mindjárt megváltozik az ellenfél játéka, legalábbis nem biztos, hogy Rodgers merészebb játékokat tud megjátszani. Nem egy példát láthattunk tavaly és az utóbbi időben, mikor velük játszottunk, hogy nagy játékokat gyakorlatilag mindenféle megerőltetés nélkül simán hoznak, mert a CB vagy a safety lemarad az elkapóról és az senkitől sem zavartatva begyalogol a gólvonal mögé a labdával.

Ha ezeket a hibákat minimalizálni tudjuk, esetleg teljesen ki tudjuk küszöbölni, akkor van keresni valónk a meccsen. Ellenkező esetben ma este egy nagyon nagy arányú Packers győzelemnek lehetünk szemtanúi.

Ma este tehát jöjjön a rivalizálás, jöjjön a mérkőzés. Ne feledjétek, hogy az óraátállítás miatt egy órával korábban kezdődik a mérkőzés, így a megszokott 02:30 CET -es kezdés helyett a találkozó már 01:30 CET- kor elkezdődik.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com