Mérkőzés összefoglaló: Vikings 31-44 Packers

RegularSeason Game8, Packers-Vikings2A meccsen a védelmünk, mintha ott sem lett volna, minden Packers drive pontokkal ért véget. “Még soha életemben nem játszott ilyen rosszul a defense.” – mondta el Jared Allen a Vikings DE-je. Allen kiválóan összefoglalta, hogy mi is történt a Packers elleni SNF mérkőzésen az NFL 8. fordulójában. Tudtuk, hogy a mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek, de legbelül mégis titkon reméltük, hogy meglepetést tudunk okozni és legyőzzük a Green Bay csapatát.

64000 ember volt kíváncsi a találkozóra, még úgy is, hogy például a legutóbbi hazai meccsen, ami a Carolina ellen volt, ott már a szünetben elkezdtek hazaszállingózni a szurkolók. Most kitartottak és a végén láthattak néhány szép megmozdulást is a csapatunktól, de sajnos az kevés volt, most kevés.

A találkozó ismét hihetetlenül indult. Már maga, hogy a Packers ellen játszunk, az egy presztízs értékű mérkőzés, hiszen a hosszú időre visszanyúló rivalizálás igen nagy csatákat szokott hozni.

Mi hordhattuk vissza a labdát, amivel Cordarrelle Patterson az endzone végéből indult meg és a megkapott labdát visszahordta TD-re. Ez volt minden idők leghosszabb kickoff return TD-je az NFL történetében. Ugyan azt írták, hogy holtversenyben az első Cromartie 109 yardos visszahordásával, csak emlékezzünk egy kicsit, az egyáltalán nem kickoff visszahordás volt. Akkor Longwell mezőnygólkísérlete rövid volt és a San Diego játékosa azt hordta vissza TD-re még 2007-ben. Ebben a tudatban bátran kijelenthető, hogy az újonc játékos, Cordarrelle Patterson büszkélkedhet a leghosszabb kickoff visszahordással az NFL történetében. Egész pontosan 109.79 yardos volt Patterson visszahordása.

Patterson ismét elkápráztatott miket, ideje bizonyítania a többi csapatrésznek is. Nem nagyon jött össze, főleg a védelemnek.

A Minnesota Vikings védelme a mérkőzésen egyetlen alkalommal sem tudta elkerülni azt, hogy pontot szerezzen a vendég Green Bay. A Packers minden egyes támadását pontokkal fejezte be. Szomorú volt látni, hogy az offense nagyon küzd azért, hogy előre jusson és ha sikerült is neki a pontszerzés, akkor a védelem teljes csődöt mondott és kapta a pontokat. Olyan buta hibák sorát követtük el, hogy elhinni nehéz.

Két hete a Monday Night Football-on főműsoridőben kaptunk egy hatalmas pofont az addig nyeretlen Giants ellen (azóta már 2 győzelmük van), akkor azt hittük, hogy lesz valamiféle változás a csapatnál, de a csapat tulajdonosa, Wilf kijelentette nem tervez változtatni, ragaszkodik a mostani csapatához. Úgy tűnt egy főműsoridős égés nem elég ahhoz, hogy változás történjen, de mostanra az is kiderült, hogy kettő sem elég hozzá.

Frazier ismét fapofával nézte végig az egész találkozót. Belőle szerintem az sem váltana ki érzelmeket, ha a csapat 100 pontos hátrányba lenne vagy esetleg ennyivel vezetne. Rick Spielman-t is láthattuk a találkozó során, akkor 44-24 volt a Packers javára. Ő csak a szemét dörzsölgette meg, de látszott rajta, hogy nem olyan irányba haladunk, mint azt tervezte.

A csodálatos Patterson visszahordás után Aaron Rodgers és a Packers támadói együttest láthattuk a pályán. Majd 8 perces drive végén Nelson kapta el a labdát az endzone-ban, kiegyenlítve a találkozót. Ebben a driveban 4 alkalommal csinálta meg a Packers a harmadik kísérletet, de a teljes meccsen nem tudtuk őket megfogni harmadik kísérletnél. Nelson 11 yardos TD elkapásával tehát 7-7.

A mi támadóink nem voltak fenn annyit a pályán mint a vendégeké ami meg is látszott, mert még mezőnygól távolságba sem értünk el, így a Packers-el ellentétben mi sokat puntoltunk a meccsen.

A második Packers drive átnyúlt a második negyedre, amit végül egy Mason Crosby mezőnygóllal zártak és ez azt is jelentette, hogy két támadásból megfordították a mérkőzés állását.

Adrian Peterson csodálatos játékokat mutatott be azalatt a kevés lehetőség alatt, amit kapott az edzőktől. Mindössze 13 alkalommal cipelhette a labdát, amiből a meccs végére 60 yardot és 1 TD-t tudott elérni. Az utóbbi három mérkőzésen Peterson nem kapja meg a neki járó lehetőséget és így a Vikings futójátéka is halálra van ítélve.

A második negyed utolsó harmadára kiegyenlítettük az állás Blair Walsh 36 yardos mezőnygóljával, de után valami elromlott.

Előbb Nelson 76 yardos TD elkapással örvendeztette meg a wisconsin-i szurkolókat, majd egy Jeff locke punt után a special team-ünk is becsődölt, így Hyde 93 yardos punt return TD-t ért el, amivel jócskán ellépett a Packers.

Másfél perc még hátravolt a nagyszünetig. Ha a korábbi meccseket nézzük, akkor a térdelésre számíthatott a közönség, mikor már csak pár másodperc volt hátra. Sikerült az előrejutás, igaz kellett hozzá egy kis bírói segítség is, hogy Czipó urat idézzem kifújta a sárga zászlót a zsebéből szél. Ez a kijelentés teljesen helytálló, mert a Jennings felé szálló labdát az elkapó nem tudta elkapni, de nem azért mert a Packers védője visszahúzta volna őt. A bíró mégis defensive pass interference-t fújt, így gyorsan eljutottunk a félpályáról a Packers redzone-jába. Itt előbb Ponder 6 yardos passzával találta meg Peterson-t, majd amikor csak 10 másodperc volt hátra futás play következett. Peterson egy nagyszerű játékkal mutatta meg, hogy ki is ő. Több emberrel a nyakában végül be tudta nyújtani a labdát a gólvonal fölé, így a Vikings szünetre 7 pontra megközelítette a vendég Packers-t.

A szünet után a Packers indíthatta a támadását. Mint már mondtuk minden Packers drive pontszerzéssel ért véget, így ez is. Az egész meccsen jó teljesítményt nyújtó Lacy 1 yardos futott TD-jével ismét 14 pontra növelte a vendégek előnyét. A Vikings híres-neves futás elleni védelme nem igazán remekelt a találkozón.  A hosszúra nyúlt drive-ok miatt több pont nem esett a harmadik negyedben.

A zárónegyedben sem mi voltunk aktívabbak, bár ha csak a 4. negyed pontszerzéseit nézzük, jobbak voltunk ellenfelünknél.

James Starks 25 yardos futott TD-jét úgy benéztük, ahogy csak kell, ráadásul mindezt középen. Greenway és Sendejo sem tudta megállítani a Packers 44-esét. Tiszta káosz volt. Ráadásul nemhogy közelebb jöttünk volna, de Crosby újabb mezőnygóljával már 41-17 állt az eredményjelzőn.

A következő drive Toby Gerhart-ról szólt, aki még keddig akár csapatot is válthat (Miami Dolphins), de ezt majd a határidőig megtudjuk. Előbb 13 yardos elkapást csinált, majd 13 yardról a gólvonal mögé futott a labdával, amivel javított az offense statisztikáján.

Az onside kick nem sikerült, így a Packers következhetett, Crosby 45 yardos mezőnygóljával elérték a 44 pontot.

Az utolsó Vikings drive is tartogatott még egy TD-t, persze itt is kellett, hogy sárga zászlóval 44 yardot nyerjünk. 19 yardról végül Ponder rohant az endzone-ba, kialakítva a 44-31 -es végeredményt.

Greg Jennings ezen a találkozón játszott először a Packers ellen azután, hogy 7 évig náluk szerezte a yardokat és a pontokat. Ezen a találkozón mindössze egyetlen elkapása volt, egy 9 yardos. Talán ő sem erre számított.

Ami pozitívum, hogy nem volt elvesztett labda, sem intercetionből, sem pedig fumble-ből. Ponder tehát ismét lehetőséget kapott kezdőként. Nem lenne teljesen rossz irányító, ha rendes OC hívná a játékokat. Megfogtok kövezni, de talán nem teljesen Ponder-ben van a hiba. Persze három év alatt letehetett volna az asztalra valamit, de tavaly egész jó kis meccsei voltak, igaz volt olyan is, hogy a hajunk égnek állt. Ettől függetlenül jövőre az első körben irányítót kell húznunk és ráépíteni a csapatot.

A következő meccset a Dallas Cowboys-al játsszuk az AT&T Stadium-ban, Dallas-ban. Frazier ma elmondta, hogy Ponder és Freeman közül kerül ki a kezdő irányító azon a meccsen, Cassel nem jöhet szóba.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com