Könnyed vereség Seattle-ben

RegularSeason Game11, Vikings-Seahawks2Egy félidőn át úgy ahogy tartottuk magunkat, de a szünetben valami megváltozott és a végén simán nyert a Seahawks. Tisztában voltunk vele, hogy nem esélyesként lépünk pályára a Seattle otthonában. A Redskins elleni mérkőzés ismét reménykedésre adott okot, de újfent csalódnunk kellett csapatunkban. Ötlettelen játékkal, nulla támadójátékkal, szétesett védekezéssel és gyatra edzői utasításokkal nagyon simán nyerte meg a mérkőzést az otthon játszó Seattle Seahawks.

Vasárnap majd az egész USA területén viharos idő volt, amiből a mi meccsünkre is jutott, de itt csak az eső esett. Chicago-ban evakuálni kellett  stadiont és majd két órás késéssel folytatódott a végül maratonira nyúló mérkőzés. Seattle-ben csak az eső esett és az is inkább csak második játékrészben.

A pénzfeldobás megnyerése után a visszahordást választottuk és kezdődhetett a játék. Két Peterson futással kezdünk, mint azt már megszokhattuk, majd következett a szokásos passz. Illetve csak következett volna, mert Ponder első passzkísérlete helyett kiejtette a labdát, majd a Seattle védője McDonald megszerezte azt, így gyorsan szembesültünk a dologgal, ma megint ugyanaz lesz, mint eddig oly sokszor.

Az első Seahawks play-ben anélkül jutottak előre 5 yardot, hogy tettek volna érte, mert az idén már oly sokszor látható büntetést kaptunk, most Evans miatt. A drive további részében nem tudtak előrejutni, sőt nekik is volt egy kiejtett labdájuk, de ők vissza tudták szerezni. Maradt a mezőnygól és Hauschka révén meg is szerezték a vezetést.

Ami talán meglepő volt a mérkőzésen, az az, hogy a Fehér Vihar becenévre hallgató futót, Toby Gerhart-ot, majd annyiszor láthattuk a pályán tegnap, mint az első számú futót Adrian Peterson-t. Bár a labdát nem kapta meg annyiszor, de mégis több yardot szerzett, mint Peterson. Talán ebben benne volt az is, hogy Peterson nagyon nagy figyelem övezi a védők szempontjából, de Gerhart futásaira nem nagyon számítottak. Peterson végül 21 futásból 65 yardot szerzett, míg Gerhart 7 futásból 67 yardot hozott össze, többek között egy 32 yardos futással. Többen írták, hogy talán érdemes lenne kipróbálni Gerhart-ot több alkalommal, de a konzervatív és egysíkú OC valószínű csak elnézte a playszámokat tegnap.

Egy hosszúra nyúlt drive során még az első negyedben sikerült kiegyenlítenünk Blair Wlash 32 yardos mezőnygóljával.

Egy gyors puntváltás után ismét a Seahawks-nál a labda, majd később az előny is. A védelmünk passsz ellen sosem volt jó és ebben a drive-ban meg is látszott. Baldwin 44 yardos, majd Lockette 27 yardos elkapásával máris a Vikings 4 yardos vonalához ért a hazai csapat, ahonnan Marshawn Lynch meg is futotta a találkozó első TD-jét.

A második negyed elején mi indítottuk a támadást, mert Lynch TD-jénél pont lejárt az első negyed. Ez a drive jól fel volt építve, mert Ponder tökéletes mutatóval passzolt, ráadásul Peterson futásai is jók voltak. A drive végén Ponder karrierjének harmadik leghosszabb TD passzát osztotta ki, amit az endzone-ban Jarius Wright kapott el. A 38 yardos TD elkapás egyébként Wright karrierjének leghosszabb elkapott TD-je volt, ráadásul első TD-je idén.

Ismét kiegyenlítettünk, tehát továbbra is bízhattunk valamilyen tisztességes helytállásban.

Percy Harvin átszerződése és sérülése után először léphetet pályára és a sors úgy hozta, hogy pont volt csapata ellen kapott lehetőséget a debütálásra. Nem is tétlenkedett, már a második negyedben nagy szerep jutott neki. Első elkapását is megszerezte és nem is akárhogy. Egy kézzel nyúlt a labdáért, majd elkapta azt, így 17 yardos elkapással mutatkozott be. Egyébként ez volt az egyetlen elkapása Harvin-nak, de nem az egyetlen jó megmozdulása. Passzok ellen most sem ment, igazából pár alkalomtól eltekintve nagyon könnyen tudtak érvényesülni a hazaiak WR-ei és TE-i.

1 yardot megtenni már nem volt nehéz a Seattle-nek, így Lynch második futott TD-jével ismét megszerezték a vezetést a meccsen.

A szünetig tudtunk javítani, de csak valamiféle bírói segédlettel, mert pár büntetést dobtak a hazaikra, amik nem feltétlenül voltak azok. Walsh végül 45 yardról berúgta a szépítő mezőnygólt.

Ez volt a másodéves Blair Walsh 50. értékesített mezőnygólja karrierje során. Összesen 55 kísérlete volt eddig, amiből 50 bement, ami 90.9% -os hatékonyság.

 Mindössze 40 másodperc volt hátra a második negyedből, de Harvin nagyszerű visszahordása miatt a mi térfelünkről indulhatott a Seahawks támadása. Harvin olyan sebességgel indult meg a kickoff után, hogy már-már megállíthatatlannak tűnt, de egy saját emberbe is beleszaladt így “csak” 58 yardos visszahordást csinált. Kár, hogy a pénz fontosabb volt neki a csapatnál. Na de ne is rágódjunk ezen.

4 játékkal taccsra tették a védelmünket és 24 másodperc alatt újabb TD-t csináltak, ezúttal passzból. Wilson 19 yardos átadásával Baldwin-t találta meg, amivel a hazaiak 11 ponttal elléptek a szünetre.

A fordulás után teljesen szétesett az addig is csak a szerencsével összetákolt támadójátékunk. A harmadik negyedben igazából semmi említésre való nem történt, mindkét csapat pont nélkül hozta le a harmadik negyedet.

A zárónegyed azonban tartogatott sok eseményt. A Vikings indította a támadásokat, de Ponder első passzkísérlete az ellenfél védőjének, Wagner-nek a kezében landolt, amivel ideális helyzetből, mindössze a mi 18 yardosunkról kellett pontot varázsolni a hazaiaknak. Ez sikerült is, mert egy 12 yardos Wilson futás után 1&6-nál a teljesen üresen maradt Lynch-nek passzolta a labdát, aki újabb könnyed TD-vel örvendeztette meg a hazai publikumot.

Nem is kellett sokat várni az újabb éljenzésre, mert Ponder ismét eladta a labdát, ráadásul Thurmond TD-re visszahordta azt. Ez valamit elindított a Vikings edzőinek fejében, mert Ponder helyet foglalhatott a kispadon, helyére pedig matt Cassel állhatott be. 

Persze vele sem voltunk kisegítve, mert az első passza csak incomplete lett, de a második kísérletre ő is eladta a labdát. Nem a mi irányítóinkról szólt a meccs. Ebből a labdaszerzésből TD-t már nem, de mezőnygólt azért elért a Seattle, Hauschka 50-ről volt pontos.

A következő drive-ban eljutottunk az ellenfél 10 yardosáig, de 4. kísérletre sem tudtunk pontot elérni. A Seattle sem törte össze magát ekkora előnynél, már a csereirányítóval játszotta. A egykoron szintén Vikings játékos Tarvaris Jackson irányított a hazaiaknál, igaz előrehaladniuk nem nagyon sikerült.

Cassel javított az előbbi nagyon gyenge bemutatkozásán és egy szép drive végén, ahol még a csere-csere-csere-csere TE is elkapott egy labdát, végül TD passzt is kiosztott. A meccsen egyedül Wright-ot lehet megdicsérni a vendég részről. Második TD passzát is elkapta a meccsen, karrierjében ez volta negyedik, idén a második. Fantasy-ban mindenesetre szépen hozott.

A Seattle elegánsan kitérdelte a maradék időt, így a vége 20-41 lett, amivel a hazaiak megnyerték a meccset. Sorozatban ez volt a 13. hazai meccsük amit győzelemmel hoztak le. 

A múlthéten ittas vezetés miatt letartóztatott elkapó, Jerome Simpson a padon kezdett. Összesen 31 snap-nél volt a pályán és csak egy 1 yardos elkapást jegyzett. A helyette kezdő Cordarrelle Patterson csak 3 elkapással zárt, pedig sokkal többet kellett volna felé passzolni. A mostani meccsen a múlthetihez Josh Carlson-ak volt a legtöbb elkapása, szám szerint 5. Az ex-Seahawks játékos végül is jól teljesít. Csapatunkból 8 különböző játékos kapott le labdát.

Jövő hétre egyelőre nem nevezte meg a kezdő irányítót Frazier.

A Minnesota Vikings csapatának ez volt a 800. meccse története során, azért ez nem a szép játék miatt miatt marad emlékezetes.

A találkozón sérüléssel játszott Peterson sem tudott segíteni rajtunk, nagyon levették a pályáról, ráadásul hátsó combizomsérülést is begyűjtött. John Sullivan agyrázkódás miatt idejekorán befejezte a meccset, ráadásul ma az is kiderült, hogy Josh Robinson-nak (CB) szegycsonttörése van, így 4-6 hetet minimum kihagy.

A 2-8 -as mérlegünk minden idők legrosszabb szezonkezdése a Vikings-tól. Ez a mérleg jelenleg a jövő évi drafton az összesített második helyre elég, már csak a Jacksonville előz meg minket.

Ez a meccs bőven a felejthető meccsek kategóriájában van. Soros ellenfelünk a Green Bay Packers, ráadásul idegenben. Aaron Rodgers kiesése óta zsinórban 3 meccsen kaptak ki. Valamiféle összeszedettebb játékkal, akár még …. SKOL!

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com