Beharangozó: Packers - Vikings (12. hét)

Preview Vikings-Packers_RegularSeason12_14 hét alatt megváltozott pár dolog, így akár esélyünk is lehet vasárnap. Sorozatban második mérkőzésünkre készülünk idegenben, most a csoportrivális Green Bay Packers a soros ellenfél. 50 éve ezen a napon (nov. 24.) sikerült nyerni egy mostani csoportrivális ellen. Idén már másodszorra találkozik a Vikings és a Packers. Az első összecsapásra a 8. játékhéten került sor, ahol mi voltunk hazai pályán, de a Packers nagyon simán 44-31 -re nyerni tudott.

Szereztünk ugyan 31 pontot, az akkor sokkal erősebbnek ismert Packers ellen, de ez már akkor történt, mikor tetemes előnynél kiengedett a Wisconsin-i gárda. Az akkor és a mostani mérkőzés között lesz egy óriási nagy különbség. Természetesen a helyszín is megváltozik, de most nem erre gondolok.

A Green Bay Packers irányítója hetekkel ezelőtt lesérült és azóta nem megy a játék a Packers-nek, olyannyira nem, hogy azóta minden mérkőzésüket elvesztették és az addig összehozott jó mérleget 5-5 -re módosították. A vezére vesztett csapat mélyrepülésben van, mert azóta már a csere irányítójuk is lesérült és jelenleg Tolzien a kezdő QB-ja a Green Bay csapatának, akit még az edzőcsapatból aktiváltak.

Tolzien-el nem megy fényesen a csapatnak, legutóbb a New York Giants-től kaptak ki. Utoljára 4 hete pont ellenünk tudtak nyerni.

A mi csapatunk sem a legjobb idényét futja, sőt a lehető legrosszabbat. Története során soha nem rajtolt ilyen rossz mérleggel az első 10 mérkőzés után. Csak a Steelers és a Redskins csapatát tudtuk megverni idén, érdekes módon mindkettőt 34-27 -re.

A mi oldalunkon Christian Ponder lesz a kezdő irányító, de nem feltétlenül ő fogja befejezni a mérkőzést. Egy hete Seattle-ben hatalmasakat hibázott ráadásul kétszer el is adta a labdát, így Matt Cassel-t küldték be a helyére, aki az első passzából interceptiont dobott, de később javított egy TD passzal.

Nem az irányítókról fog szólni a vasárnapi meccs, illetve annak a csapatnak van esélye, amelyiknek kevesebbet hibázik a QB-ja. Egyes írások szerint ez minden idők harmadik legrosszabb irányító párosítása a Vikings-Packers párharc történetében. Hihetetlen, hogy létezik rosszabb mi?

Futó poszton lehet egy kis probléma nálunk, ugyanis Peterson pályára lépése kérdéses, bár ő 100%-ig állítja teljesen egészséges és készen áll. Egy értelmetlen sérülésbe talán az edzők sem akarják belehajszolni, így Toby Gerhart kezdő lesz vagy nagyon sok lehetőséget fog kapni. Gerhart a múlthéten 7 futásból 67 yardot szerzett. A 8. heti Packers-Vikings meccsen elért egy 13 yardos TD-t is futásból.

A passzjátékunk igencsak a liga hátsó felében kapaszkodik ezért a futásokra kell a hangsúlyt fektetni. Peterson esetleges pihentetésével nem kell kétségbe esnünk, jó helyettese van.

A másik oldalon igen előkelő helyen van a futójáték. 134 yardos mérkőzésenkénti átlaggal a liga 6. helyén állnak, ami szép teljesítmény, ahol köztudottan a passzjáték dominál. Leginkább Lacy-ra kell figyelni aki idén már 696 yardot és 5 TD-t szerzett futásból, de ott van Starks is, aki szintén brusztolósan fut. Mindketten szereztek TD-t ellenünk a legutóbbi mérkőzésünkön, ráadásul yardokkal is megterhelték a védelmünket.

Azt a védelmet, ami most egy kicsit átalakul hiszen, az akkor még sérült CB és S poszton játszó játékosok közül visszatértek páran sérülésükből bár ez a Seattle ellen nem igazán látszott. Nagy változás van a front7-ben, ugyanis Erin Henderson nem lép pályára vasárnap és helyett a fiatal MLB, Audie Cole fog kezdeni, karrierje során először. Michael Mauti térsérüléssel bajlódik és éppen ezért Frazier nem is erőlteti őt, mert nem akarja, hogy visszatérjen a sérüléses időszaka.

Közvélemény kutatás alapján örül a Vikings közönsége, hogy Henderson helyett Cole kap lehetőséget. Cole eddig leginkább a special team-ben szerepelt, de most kezdőként is bemutatkozhat a védelemben.

Abban a védelemben, ahonnan kiesett sokatok kedvence Josh Robinson, akinek szegycsonttörése van és emiatt 4-6 hetet kell kihagynia, de egyes hírek szerint a szezonjának is vége. Rhodes és Cook fog kezdeni, de Sherels és Jefferson is pályára lépnek majd.

Ittas vezetés miatt két hete letartóztatott Simpson mellőzve volt a legutóbbi meccsünkön Seattle-ben, mindössze egy 1 yardos elkapása volt és csak 31 snap-nél volt a pályán. Helyette Patterson kezdett, de nem igazán kereste őt Ponder, mindössze 3 elkapása volt a fiatal WR-nek. Greg Jennings készen áll, hogy immáron Vikings játékosként ismét pályára lépjen a Lambeau Field-en, ahol hosszú évekig a Packers-t erősítette.

Érdekes meccs lesz, kíváncsian várjuk, hogy a fent említett történések milyen hatással lesznek a csapatokra. Talán nem vagyunk teljesen esélytelenek a mérkőzésen, de azért nem kell elrugaszkodni a valóságtól. Rodgers nélkül még nem nyert idén a Packers, miért ne folytatódna a rossz sorozatuk?

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com