Mérkőzés összefoglaló: Giants 21-24 Cowboys

Megszakadt csapatunk jó sorozata és 4 győzelem után vereséget szenvedtek egy utolsó másodperces mezőnygóllal. Ezzel gyakorlatilag elúszott a reális esély a rájátszásra.

A két csapat párharcára jellemzően szoros mérkőzést láthattunk, amelyből az idei tendenciának megfelelően nem a mi csapatunk jött ki jobban. Az izgalomra ugyan nem, a színvonalra azonban annál inkább lehetett panasz, számos hibát láthattunk mindkét oldalon érdekes bírói döntésekkel tarkítva. Ugyan a Cowboys-nak majdnem sikerült elszerencsétlenkednie ezt a mérkőzést is, de a kulcsszituációkban rendre jó döntéseket hoztak játékosaik.

Támadó alakulatunk kétarcú volt. A passzjáték ismét döcögött, kevés bravúros játékot láthattunk, futóink viszont remekeltek. A támadófal önmagához képest korrekt teljesítményt nyújtott, ráadásul Jim Cordle megsérült, helyén pedig Kevin Boothe játszott centerként. Ez lehetőséget adott James Brewernek a bizonyításra. Az OL belsejében nagy vérfrissítésre lesz szükség, ezt mutatja Jason Hatcher két sackje is. David Diehl ismét vállalhatatlanul szerepelt, egyszerűen nem értem miért van még mindig a pályán. Miért nem játszatják Brandon Mosley-t? Vajon Diehlnél is sokkal rosszabb lenne?

Eli INT nélküli mérkőzést hozott le és nagyobb hibákat nem láthattunk tőle, igaz ismét volt több meg nem értése is az elkapóval. Ami igazán megölte a passzjátékot az Nicks hiánya és a playhívás volt. Akárki akármit mond, Nicks roppantul hiányzott ennek a csapatnak, senki sem tudott fellépni a helyére és jó teljesítményt nyújtani. Jövőre szükség lesz egy komoly játékerőt képviselő elkapó leigazolására. A játékok hívása talán sosem volt még ilyen rossz. A red zone-ban teljesen ineffektív volt az offense, több esetben szinte esély sem volt a touchdownra. Volt egy negyedik negyedes eset, ami szintén leverte nálam a biztosítékot. 2nd & 1-nél egy remek futás után passzjátékot hívott Gilbride, aminél természetesen nem volt meg az összhang Manning és Randle között. Harmadikra nem küldték fel a pályára John Connert (aki egyébként ismét kiválóan szerepelt), hanem fullback nélkül kellett Andre Brownnak megoldani a szituációt, ami pedig nem jött össze. Több mint bosszantó hiba.

Elkapóink közül leginkább Victor Cruz volt csalódás, akinek fumble-je után TD-t szerzett a Dallas. A többiek azt hozták amit tudtak, többet nem várhattunk el tőlük. Randle szép játékokat tud bemutatni ha üresre játszotta magát, Myers jó lehet egy-egy elkapásra (és volt egy komikus touchdownja is), Jernigan pedig Jernigan. A támadófal után az elkapók között is szükség lesz az átalakulásra.

A futójáték viszont kegyetlenül jól működött. Jó teljesítményt vártam, de ennyire jót azért nem. Brown és Jacobs 202 yardot tett meg a földön, előbbi 127, utóbbi 75 yardot teljesítve. A támadófal fizikailag dominálta a védőket, ez pedig kedvezett futóinknak. Várt valaki Jacobs-tól egy 37 yardos futást? Ugyanakkor illúzióink ne legyenek, nem lesz minden ellenfél ellen ilyen remek futójáték.

Áttérve a védőkre, négy sacket ugyan feljegyezhettünk, de nyomás összességében nem nagyon volt Romo-n, amit a mérkőzés végén könyörtelenül ki is használt. JPP nem tudta folytatni jó szereplését, Tuck egyáltalán nem volt domináns, Kiwanuka pedig leginkább csak a szabálytalanságokkal vétette észre magát. Csak remélni merem, hogy Damontre Moore jövőre a védelem hasznos tagjává tud válni.

A futójátékot most annyira jól nem tudta megfogni a védelem, de azt nem lehet elvárni játékosainktól, hogy minden héten lenullázzák az ellenfél futóit. Nem ezen múlott. Kicsit talán Jon Beason dominanciáját hiányoltam, haloványabb volt a vártnál.

Legalább a special team jól működött most, Weatherford a fizetésének megfelelően játszott, labdát pedig nem adtak el.

Az azonban szinte egészen biztosan eldőlt, hogy ezzel a  vereséggel a rájátszást elfelejthetjük az idei évre. Persze amíg a matematikai esély megvan, addig mindenképp hajtani fognak játékosaink, de nagy reményeink ne legyenek már. Egy-egy szép győzelemre azért még számíthatunk 2013-ban és egy-egy fiatal játékosunk beépülése is megkezdődhet.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu