Idegenben jó az X. Jah, nem...

RegularSeason Game12, Vikings-Packers235 éve nem fordult elő, hogy a Vikings csapata valakivel döntetlent játsszon, most összejött. 1978 óta nem játszott döntetlent a Minnesota Vikings csapata az NFL-ben, de tegnap ennek a sorozatnak is véget vetettünk, mert bár vezettünk 16 ponttal a végén mégis örülhettünk az X-nek. A Border Battle azaz a határharc tovább folytatódott. 107 alkalommal ütközött meg a Vikings és a Packers, talán többet vártunk a meccstől, de az edzői stáb most is hozta szokásos idei formáját. Nem feltétlenül esélyesként mentünk Wisconsin-ba, de nem is feltartott kézzel érkeztünk.

Elég hűvös időjárás volt a stadionban, a hőmérő higanyszála alulról nyaldosta a -10 C fokot. Ehhez amúgy jobb ha hozzászoknak játékosaink, mert minimum két évet hazai pályán is ilyen hidegben kell majd lejátszaniuk novemberben és decemberben.

A találkozón a pénzfeldobást mi nyertük meg, de a második félidőre halasztottuk a választást. A Packers első támadásában Tolzien irányított, de esélyes sem volt, mert a Vikings védelme 3& out-al gyorsan leküldte őket a pályáról. Audie Cole, aki karrierjében először lehetett kezdő LB be is mutatkozott, mivel a legelső playben sackelte a GB irányítóját. Cole nem mellesleg nagyon jól játszott a találkozón és ezt Frazier is elismerte.

“Cole teljesítménye kimagaslóan jó volt. Jól mozgott és nagyszerűen irányította a védelem helyezkedését.” – mondta el Frazier a meccs után.

Sajnos ez Frazier-nél annyit tesz, hogy Cole kiválóan teljesített, de Henderson kezd a jövő héten, ha megoldja a magánügyeit. Henderson eddig az idényben nagyon keveset tett hozzá a védelemhez, Cole az én meglátásom szerint egy meccs alatt kijátszotta őt a kezdőből, de majd meglátjuk mit hoz a következő meccs.

Az első Vikings támadás is puntba fulladt, nem tudtunk semmi jót felmutatni. Peterson szerzett egy first down-t 11 yardos futásával, de semmi egyéb.

A soros Packers drive már jobban sült el a hazaiaknak, mint az előző. Tolzien megtalálta célpontjait és Lacy sem tétlenkedett. Kulcsjáték volt Nelson 34 yardos elkapása, amivel nagyon közel jutottak az endzone-hoz. Lacy újabb 10 yardos futásával már a 6 yardoson álltak, mikor a következő snapnél Tolzien hülyét csinált az egész védelmünkből és 6 yardos futott TD-t szerzett úgy, hogy közben számtalan alkalom lett volna őt a földbe döngölni, de a védőink nem is nagyon reagálták le az irányító mozgását.

Máris előnyben a hazaiak, igazából nem is lepődtünk meg annyira, csak hoztunk a szokásos formánkat. Bár elég szomorú volt látni, hogy a tartalékos Packers ilyen simán pontot tud szerezni ellenünk.

Patterson 57 yardos visszahordása után nagyon kiváló mezőnypozícióból indulhattunk meg. Az újonc elkapó/visszahordó egyébként átadta Harvin újonc rekordját. A meccs előtt 962 yardnál tartott, de ezzel a visszahordással már túl is van az 1000 visszahordott yardon.

Amennyire jó volt a visszahordás annyira rossz volt a drive, amiben csak egy 36 yardos mezőnygólra futotta, de legalább elkezdtünk zárkózni még a meccs elején.

A védelem összekapta magát és a Packers-t nem hagyta szóhoz jutni a következő időszakban, ami nagyon jól esett nekünk pláne, hogy valami támadásra hasonlító dolgot is láthattunk néha csapatunk részéről.

A második negyed felénél Ponder passzolta a labdát Peterson-na, akit Hawk ütközött le és kiejtette a labdát, amit végül megszerzett az ellenfél védője, Mulumba, de ezt a labdaszerzést sem tudta pontra váltani a Packers, kevesebb mint 1 perc után puntoltak. Szorult helyzetből, a saját 2 yardosunkról kellett indulnunk, de megoldottuk és hamar eltávolodtunk a veszélyzónától. Habár jól indult ez a drive sem ért véget TD-vel, ismét csak egy mezőnygólra futotta, amivel ugyan átvettük a vezetést, de a két pontos előny nem volt valami megnyugtató.

A mi támadójátékunk rossz volt, de szerencsére ekkor a Packers-é még rosszabb, így épkézláb megmozdulás híján megint elrúgták a labdát. 

Kellett egy kis büntetés is, de Simpson végül 23 yardos elkapással megindította az offense-t, majd Chase Ford 20 yardos bravúros lekapásával már a Packers redzone-jában voltunk. Peterson egy yardos futott TD-jével aztán megszületett a találkozó első Vikings TD-je is, aminek mi szívből örültünk. Peterson-nak ez volt a 11. TD-je idén, amivel vezeti a ligát, ráadásul ezzel a pontszerzéssel eddigi 7 éves karrierje alatt minden évben elért legalább 10 futott TD-t, ezt nem sokan mondhatják el magukról.

50 másodperc volt a félidőig, de mivel időkérés lehetősége már nem volt a hazaiknak, így passzokkal kooperáltak, de Tolzien elkezdett futni ráadásul még nem is csak az oldalvonal felé, így még a mezőnygól sem jött össze nekik, következhetett a szünet, melyre a Vikings előnnyel mehetett el.

A második félidőt mi kezdhettük, de nem sikerült ezt kihasználni, így puntoltunk. Tolzien és bandája még első kísérletet sem tudott összehozni, így 3 kísérlet után mehettek le és jöhetett a rúgócsapat.  Flynn már melegített a partvonal mellett egy ideje, várható volt, hogy beáll Tolzien helyére.

Peterson két futásával, majd Carlson, Jennings és Patterson elkapásával ismét az ellenfél vörös zónájában voltunk. Reménykedtünk egy Jennings TD-ben, milyen szép lett volna mikor kiugrik a nézők közé után, mint tette azt Packers-es korszakában, valószínű nem ölelték volna annyian. Ehelyett egy váratlant húztunk és Rhett Ellison-nak ment a passz, aki 12 yardos TD elkapással növelte a Vikings előnyét.

Ellison első TD-jét szerzi profi játékosként, előbb utóbb mindennek el kell jönnie. 

Flynn beállása után kezdett éledezni a Packers offense, de pontszerzésig a harmadik negyedben sem jutottak el. 

Adrian Peterson sérüléssel bajlódott a meccs előtt, de mégis ő kezdett, pedig van egy másik kiváló futónk is. Toby Gerhart megint nagyszerű teljesítményt nyújtott, kár hogy az oldalvonalon állók nem veszik észre. Peterson-t sorra megfogták 1-2 yardon, Toby pedig többször hozott 5-6, sőt 10 yardos futásokat. A meccset 91 yarddal fejezte be Gerhart, de Peterson-ra sem lehet panasz mert 146 yarddal ő is hozzájárult a támadásokhoz.

A negyedik negyed elején Walsh mezőnygóljával már 16 pontos előnyre tettünk szert, de ekkor jött az ami a szokásos. Szétesett a védelem és egymás után jöttek a pontszerző akciók hazai oldalról.

Lacy-ra nem volt ellenszere a védelemnek, sem futásait, sem elkapásait nem tudtuk megakadályozni, így ő hátán vitte a támadásokat. Persze a sok Vikings szabálytalanság is előre juttatta a Packers-t. Sherels például 3&3 -nál nyúlt hozzá az elkapóhoz, pedig nem kellett volna, így a punt helyett a redzone-unkból kapott első kísérletet a Packers.

Ezt ki is használták és pár playel később Lacy 3 yardról TD-t szerzett a Wisconsin-i csapatnak. 7 perccel és egy sikertelen Vikings próbálkozással később már nagyon megközelített a Vikings eredményét a Packers, miután Boykin Flynn átadásából TD-t szerzett. Lacy TD-je után kimaradt az extrapont, így Boykin TD-je után még mindig megmaradt egy mezőnygólnyi ponttávolság.

Támadóink nem tudtak mit kezdeni a labdával, így gyorsan le is mentek a pályáról. Nem lett volna semmi más a dolgunk csak kivédekezni ezt a Packers támadást, de 4&6 -nál Griffen bemozdult, így büntetést kaptunk. Ezt a Packers nem kérte, mert Boykin megcsinálta közben az elkapást, amit a tisztelt CB-ink csak néztek. Crosby 27 yardról kiegyenlített.

50 másodperc alatt nem értünk el mezőnygól távolságba, jött a punt, de Flynn-ék utána kitérdelték az időt. Következett a hosszabbítás.

A Packers nyerte a pénzfeldobást, értelem szerűen a visszahordást választották. Sok infarktus után, amit kaptunk Crosby mezőnygóljával megszerezte a vezetést a Packers a hosszabbításban. Mivel ez csak egy mezőnygól volt, mi is visszatámadhattunk.

Mezőnygólra mezőnygól, Walsh 35 yardról kiegyenlítette a meccset.

Több pont már nem esett a hosszabbításban, így 35 év után ismét döntetlent játszott a két csapat.

Nehéz bármit is mondani, az edzők, mintha direkt nem hívnának jó játékokat ezzel tönkretéve a támadásokat.

Ezen  héten már otthon játszunk ellenfelünk a Bears lesz. Egy döntetlenhez mit szóltok?

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com