NFC North Power Rankings - 13 .hét

Power Ranking NFCSikerült nyerni egy csoportrivális ellen, de igencsak kínszenvedés volt.

* a csapatok előtt szám jelzi, hogy a csoportban (NFC NORTH) hányadik helyen van a jelenlegi forma alapján, zárójelben pedig a liga helyezést láthatjátok.

1. Detroit Lions (10.) +2

Hálaadás napján nagyon sima győzelmet aratott a hazai pályán játszót Detroit Lions a csoportrivális Green Bay Packers felett, annak ellenére, hogy a meccs elején nagyon sok hibával játszott a házigazda. A vége 40-10 lett a Lions javára és a mérlege 7-5, amivel továbbra is az élen áll az NFC északi csoportjában.

Ezen a héten a Philadelphia Eagles otthonában lépnek pályára, ahol végül is lehet mondani, hogy a Lions az esélyes. Ha így folytatják, akkor jó évet zárhatnak, de a playoff lassan elérve.

2. Chicago Bears (16.) -1

Hosszabbításban maradt alul a szeles város csapata a Minnesota otthonában. A meccset többször is megnyerhették volna, de Gould kihagyott egy 47 yardos mezőnygólt, amivel nyerhettek volna a hosszabbításban, de végül ők húzták a rövidebben. Jeffery klubrekordot jelentő elkapott yardmennyiséggel fájdította a Vikings szurkolói szívét. 

A Dallas ellen lépnek pályára ezen a héten és meg kell mondjuk nem a Bears az esélyese annak a meccsnek.

3. Green Bay Packers (21.) -2

Matt Flynn irányításával ellenünk még jó volt egy döntetlenre a Packers, de a Lions kegyetlenül átgázolt rajtuk. A 30 pontos különbség mindent elárul. A Green Bay-nek momentuma sem volt a meccsen.

A Falcons lesz a következő ellenfelük a héten, ott talán elérhetnek egy jó eredményt, de a playoff egyre távolabbi dolognak tűnik Wisconsin-ban.

4. Minnesota Vikings (28.) +2

Kibrusztoltuk a győzelmet, még ha csak hosszabbításban is. Peterson elérte a 10000 futott yardot, valamint a meccsen is óriásit játszott. Ponder helyére sérülés miatt Cassel állt be a félidőben. A sok kihagyott mezőnygólnak köszönhetően majdnem megint döntetlen lett, de Walsh magabiztosabb volt, mint a Chicago-i kollégája.

A kiegyensúlyozott, 6-6 -os mérleggel álló Baltimore Ravens otthonába látogatunk ezen a hétvégén. Húzós meccs lesz, mert mi és ellenfelünk sem szokott olyan sok pontot szerezni a találkozók alkalmával. 0-3 lesz a vége?

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com