Könnyed Chargers siker a Giants ellen

Ismét csúnyábbik arcát mutatta csapatunk és a szezon elejére jellemző játékkal rukkoltak elő játékosaink. A vége nem lehetett más, mint súlyos vereség. Az offense teljesen csődöt mondott az első félidőben, vagy punt vagy egy labdaeladás következett. A védelem is árnyéka volt önmagának, ez pedig 24-0-s hátrányt jelentett a félidőben. Igazából végig azt vártam, hogy mikor kezd el melegíteni Curtis Painter, de ez nem következett be. A második félidő gyakorlatilag tét nélküli volt, már csak az eredmény kozmetikázására volt lehetőség.

Manning nem hozta a szokásos pontosságot, több alkalommal is kissé az elkapó mögé érkeztek labdái. Persze ezek elkaphatóak lettek volna. Érdemes volt megfigyelni, hogy több esetben is Hakeem Nicks volt a célpont, aki felé ezek az átadások repültek. Lehet az elkapó nem teljes sebességgel játszott az edzéseken? Rueben Randle pedig továbbra sem tudja tömegben elkapni a labdát, csak akkor ha üresre játszotta magát. Már most látszik rajta, hogy nem beszélünk rossz játékosról, de klasszissá sem fog válni. Nicks távozása esetén szükség lesz legalább egy használható elkapóra. Róla egyébként el kell mondani, hogy kiváló mérkőzése volt és 100 yard felett zárt, illetve Brandon Myers-nek sorozatban harmadik mérkőzésén volt TD elkapása.

A futójáték a szokásosat hozta, Andre Brownnak voltak szép pillanatai és Peyton Hillis is jól használta erejét. Utóbbit talán többet is lehetett volna alkalmazni, nekem eddig kellemes meglepetés a játéka. Egy kis összegű egy éves szerződést mindenképp megérdemel, aztán a nyár folyamán eldőlhet további sorsa. Ha David Wilson is újra egészséges lesz, akkor remek futójátékot láthatnánk a jövőben.

A védelem teljesen homály volt, Ryan Mathews 100 yard felett teljesített. Rajta kívül Danny Woodhead is igencsak jó játékot hozott (futásban és elkapásban is), ezt pedig elég szokatlan volt látni. Régen játszott ennyire rosszul a defense. Mathias Kiwanuka újból összehozott egy teljesen felesleges büntetést, nem értem mi tartja őt még mindig a csapatban. Sokkal nagyobb szervezettségre lesz szükség, ha a játékosok becsülettel szeretnék befejezni az idei évet.

A passz elleni védekezésről pedig ne is beszéljünk. A tavalyi évet láthattuk, volt hogy az elkapónak nem is volt embere. Nem értem egy Antonio Gates-re miért nem lehet figyelni. Keenan Allen is hülyét csinált védőinkből. Az tisztán látszik, hogy Terrell Thomas sérülései ellenére is kiváló képességű játékos, azonban sebessége alaposan megkopott. Nem szabad egy az egyben az elkapóval hagyni, mert abból semmi jó nem fog kisülni. Igaz az is csoda, hogy a sérülésekkel teli CB sor ennyi ideig tartotta magát.

A 2013-as év tehát matematikailag is elúszott. Jövő héten a Seattle Seahawks érkezik New Yorkba, akik az NFC West első helyét szeretnék bebiztosítani maguknak. Kellemes lesz... A játékosok szeretnék szépen zárni a szezont, meglátjuk mi lesz belőle. Egy 6-10-es mérlegen ne lepődjünk meg.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu