NFC North Power Rankings - 14. hét

Power Ranking NFCA vasárnapi vereség nem tett jót a csapatnak, újabb helyet csúszott vissza a Minnesota Vikings együttese.

* a csapatok előtt szám jelzi, hogy a csoportban (NFC NORTH) hányadik helyen van a jelenlegi forma alapján, zárójelben pedig a liga helyezést láthatjátok.

1. Detroit Lions (13.) -3

Az eddig meglepően jól szereplő Lions a Philadelphia-i hóban nem tudta megvernie együttesét és 7-6 -ra módosította mérlegét. Ez már csak azért is rossz számukra, mert közben a Chicago is így áll, sőt a Packers is fenyegetően közeledik.

A héten Batlimore lesz az ellenfelük. Ha nem csalják el a bírók a meccset a Ravens javára (mint tették ellenünk), akkor izgalmas meccs alakulhat ki a Monday Night Football-on.

2. Chicago Bears (15.) +1

Sokat sokkolt az eredmény, de 45-28 arányban a Chicago Bears felülmúlta a Dallas együttesét. McCown nagyon jól játszott összesen 5 TD-t szerzett a találkozón. Mike Ditka a félidőben visszavonultatott mezszáma (#89) és kitüntetése is újabb lendületet adott a igencsak fagypont alatti meccsen játszó hazaiaknak, a Dallas nem volt ellenfele.

Cleveland-be látogatnak el ezen a héten. Kicsit talán könnyebb meccsre számíthatnak, bár a Browns megkeserítette a Patriots életét egy hete és épphogy csak kikaptak. A Bears jó eséllyel pályázik a győzelemre is és akár a forduló után a csoport első helyén is lehetnek.

3. Green Bay Packers (20.) +1

Szoros meccsen 22-21 -re le tudták győzni az idén messze az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtó Atlanta együttesét. Matt Flynn szolid teljesítménnyel megszerezte első győzelmét idén a Packers-el és a Packers is első sikerét szerezte azóta, hogy Rodgers lesérült.

A héten a Dallas együttesével meccselnek egyet. Nem lesz könnyű, hiszen a Bears ellen csúnyán alulmaradt Texas-i együttes nem engedhet meg magának még egy vereséget. Flynn-ék nem a meccs esélyesei, de december van, most bármi megtörténhet. Mindkét csapat szeretne a rájátszásba bejutni, így mindkettejüknél csak a győzelem elfogadható.

4. Minnesota Vikings (29.) -1

Csúnya, hogy egy ilyet meg lehet csinálni az NFL-ben a játékvezetők részéről, ráadásul teljesen büntetlenül. A Vikings hatalmas csatában alul maradt a Baltimore Ravens ellen, miután az ellenféltől mindig 18 játékos volt a pályán, igaz heten csíkosba játszottak. 26-29 lett végül a végeredmény.

Vasárnap hazai pályán vívunk meg a sorozatban 5 meccset nyerő Philadelphia Eagles ellen. Nem mi vagyunk a meccs esélyesei már csak azért sem, mert Peterson nem fog játszani és Gerhart is egyre valószínűbb hogy pihen egy hetet. Vendég oldalon Foles-nak jó napja lehet, hogy a gyenge Vikings secondary-t szétdobálja. Lehet, hogy látunk egy sima Vikings vereséget.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com