Amikor még úgy sem megy, hogy tényleg akarod… (kritikusan)

Semmi, de semmi keresnivalónk egy elit csapat ellen a pályán. Ezt sikerült bebizonyítania vasárnap este Greg Schiano-nak, és a Tampa Bay Buccaneers-nek. Megmondom őszintén, hogy bár szeretem ezt a csapatot. És ha már csinálok valamit igyekszem jól csinálni, és minden részletére kiterjedőleg, még akkor is ha ez néha nem sikerül. Azonban az idei szezonban egy rohadt kínszenvedés írni ezt a blogot megmondom őszintén.

Már kb a 4. forduló óta közünk nincs ehhez a szezonhoz. Nézem hétről – hétre egy impotens támadóegység vergődését, és egy szakmailag teljesen fogyatékos edzői stáb döntéseit, és néha már valóban magam sem tudom miért. Sokkal inkább bámulnám a bugyuta karácsonyi műsorokat, elmennék nézelődni vasárnap esténként a budapesti forgatagba. Ehelyett megnézem, hogyan veri laposra a saját hülyeségei miatt a San Fransisco a Tampa Bay-t.

Mondhatnánk, hogy mentünk mi itt a jobb draft pozícióra, de ez a megállapítás sajnos nem állná meg a helyét. Ez az edzői stáb bizony győzni akart, és mindösszesen ennyire volt képes a csapat minden téren egy liga elit védelemmel tűzdelt ellenfél ellen, akik még nem is a legerősebbek azok közül, akikkel idén a rájátszásban lehet majd találkozni. Csak egy aprócska megállapítás: Ha megtaláltuk az irányítónkat Mike Glennon személyében, és Greg Schiano-t sem fogják kirúgni. Akkor bizony ezt a vergődést kell jövőre is végignéznünk. Én pedig arra már nem igazán vagyok kíváncsi.

De mi is történt ezen a csodálatos mérkőzésen? Már az első félidőben megmutatta a San Fransisco, hogy vajmi kevés keresnivalónk van a pályán. Rögtön elhúztak 17-0-ra. Colin Kaepernick-kel, és a read-option-nel semmit sem tudott kezdeni a Tampa Bay védelme. Kaepernick szépen megtalálta a réseket, amikor meg nem akkor passzal, vagy Frank Gore futásaival oldottak meg egy-két szituációt. Azt hiszem nagyon sokat elárul a mai védelmünkről, és a read-option-ről, hogy majd 190 futott yardot! engedélyezett a Buccaneers. Persze, hogy nem maradtak el a touchdownnok sem.Először Crabtree vett le egy 4 yardos passzt. Majd Vernon Davis fogott egy 52 yardos touchdownt. Akiről Mark Barron (S) maradt úgy le, mint koszos kezű pincértől a borravaló. Persze megint az edzők kiválóságát példázza, hogy míg mi laikusok is rájöttünk, és írtuk is a beharangozóban, hogy a 49ers bizony mérkőzést nyerhet vasárnap Vernon Davisszel, addig Greg Schiano eljutott addig, hogy egy az egyben védekezteti Mark Barronnal, aki már az 52 yardos TD előtt is féltucatszor bizonyult lassabbnak Davis-nél, mégsem változott a séma. És bár Barron egy kiváló játékos, Davis egész este könnyedén verte őt. Sokszor pedig a puszta szerencsének köszönhetően nem lett a dologból több ilyen 50 yard feletti touchdown. Gondolom ezek után senkit nem lep meg, hogy Davis lett az est legtöbb yardot elkapott játékosa san fransisco-i oldalon.

Amikor a védelmi séma nincs túl jól összerakva. Mark Barron valahogy egész este lemaradt Vernon Davis-ről.

Bár Mark Barron ma sorozatosan lemaradt Vernon Davis-ről. Azért Anquan Boldinon minden dühét levezette…

Ezen a ponton a Buccaneers támadó egysége harminc, azaz 30 yardot tudott megtenni! Most mit mondjunk erre? Rakás szar. Nem is tudom volt-e first down a mérkőzés ezen pontjáig komolyan… Két perccel a félidő vége előtt azonban az offense is összekapta magát, leginkább Tim Wright segítségével. Mike Glennon szinte végig neki adogatott ebben a drive-ban. Meg is tettek vagy 80 yardot, aztán pedigVincent Jackson lett megtalálva egy 11 yardos TD passzal. Érkezett itt tehát a szépítés.

A szünet utáni játékrész szépen lepergett a védelmek harcával, és egy 43 yardos san fransisco-i mezőnygóllal. A Kalózok majdnem szereztek még egy hatpontost. Lavonte David továbbra is eltökélten próbálja bizonyítani, hogy ő bizony a jövő egy nagy játékosa. Bravúros interceptiont szerzett, amit ráadásul bravúrosan vissza is hordott a 49ers end zone-jába. Azonban sajnos az akciót visszafújták Gerald McCoy szabálytalansága miatt, így ezúttal pontok nélkül maradtunk. Na nem úgy az utolsó játékrészben. A Buccaneers tight endje, Tim Wright ugyanis továbbra is életben tartotta a Tampa Bay reményeit. Az offense ismét villant. (Az egész mérkőzésen másodszor) és Wright egy 24 yardos TD elkapással zárta az akciót. És ha az órára pillantottunk, észrevettük, hogy ha nem is sok, de még mindig van esélyünk megnyerni a mérkőzést. Ekkor jött Eric Page és a speciális egység. Ez a “trükkös játék” egy kirúgás visszahordásánál lett bemutatva, aki megtudja mondani, hogy miért, az azonnal részt vesz egy piros és kék félpár zoknit érő sorsolásunkon. Aminek kb annyi értelme lenne, mint ennek itt:

Természetesen az így szerzett touchdowwnal már bebiztosította Kendall Hunter a győzelmet a 49ers-nek. Azonban a végére biztos ami biztos alapon jutott még egy interception, amit Eric Reid (S) halászott le. Aztán pedig egy mezőnygól is, Mike Glennon sikertelen, negyedik kísérletes átadását követően.

Azt kell mondjam, hogy Glennon ismét nem kápráztatott el minket. 18/34 179 yard, 2 TD, és 1 interception. Az az igazság, hogy a média folyamatosan mentegetni próbálja Greg Schianot. És bár előfordul, hogy a Bucs egy-egy idei vereségét valóban lehet a rossz szerencse számlájára írni. De úgy gondolom a mai napon ismét bebizonyosodott, hogy ez az edzői gárda minden szempontból úgy szar ahogy van. Kezdjük mindjárt a rosszul összerakott védelmi sémánál. Ami egy másodpercre nem tudta kivenni a játékból Colin Kaepernicket, vagy a San Fransisco futójátékát. 37 próbálkozásból 190 futott yardot engedélyeztünk. A rosszul összerakott emberfogások. Igaz, hogy a mérkőzésen Adrian Clayborn és Gerald McCoy is odaért egyszer, és bevitt egy sack-et, a 49ers irányítójának. De ha megnézzük hányszor próbálkoztak a különféle blitzekkel, ez édeskevés. Az offense két értelmes drive-ot tudott levezetni. Ezt is leginkább a kedvező széljárásnak köszönhetően. Az utolsó játékrészben például nulla, azaz 0 darab yardot! Persze tudom én, hogy a védelem a hibás! A köcsögök nem szereztek touchdownt! De viccet félretéve nulla yarddal nagyon nehéz mérkőzéseket nyerni. A speciális egység játékhívásairól pedig ne is beszéljünk. Trick play egy sima mezei kickoff visszahordásnál. Ugyan már Wannstedt úr…

Tudom én, hogy sokan örültök a vereségnek a kedvezőbb draft pozíció miatt. És jelenleg a hetedik a miénk. (Bár a 3-7 hely között minden csapat 4-10-es mérleggel büszkélkedik.) De higgyétek el, ez a csapat, és ezek az edzők nyerni akartak ma, és mindezek tudatában, ha nem csap meg minket a változás nagyon komoly szele, teszem azt a “black monday-n” akkor jövőre is ezt kell néznünk.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com