NFC North Power Rankings - 15. hét

Power Ranking NFCHatalmas győzelemmel feljebb lépett a rangsorban a Minnesota Vikings.

* a csapatok előtt szám jelzi, hogy a csoportban (NFC NORTH) hányadik helyen van a jelenlegi forma alapján, zárójelben pedig a liga helyezést láthatjátok.

1. Chicago Bears (13.) +2

Jay Cutler visszatért, de minek. Jegyezték meg sokan. Ennek ellenére, ha csak nehezen is, de nyerni tudta a Brown ellen, így már lépéselőnyben vannak a csoportelsőségért folytatott harcban, amit ezen a héten meg is nyerhetnek.

Ehhez nem is kell mást tenniük, mint legyőzni a Philadelphia Eagles csapatát. Az Eagles legutóbb csúnyán kikapott Minnesota-ban, így, de ők is mindent megtesznek a rájátszásba való jutásért.

2. Green Bay Packers (15.) +5

Ismét Matt Flynn irányított és egy végletekig kiélezett meccsen végül sikerült nyerni a Dallas Cowboys otthonában, ahol a házigazdák csúnyán eltaktikázták magukat. Rodgers nélkül ez volt a Packers második sikere, de a jövőben ez eggyel nőhet.

Nem lesz könnyű meccsük, mert a Pittsburgh Steelers-el mérkőznek meg. A Pittsburgh a rossz szezonrajt után szépen összeszedte magát és még van matematikai esélye a rájátszásra, nem lesz egy egyszerű találkozója a Packers-nek, de ha nyer és a Bears kikap már ők vannak előnyösebb helyzetben.

3. Detroit Lions (17.) -4

Az a csapat mely nagyon gyorsan TD-t szerez egy meccsen, de utána képtelen bármi értelmes játékra, majd a meccs végén 6 mezőnygóllal veri meg őket az ellenfél, az megérdemli, hogy ne jusson rájátszásba. Csúnyán elszámították magukat, így első helyről a harmadik pozícióba csúsztak vissza a csoportban.

Újabb nyerhető meccs következik számukra, hiszen a New York Giants-al mérkőznek meg. Manning-ék nincsenek túl jó passzban, a rájátszást már rég elfelejtették, így már csak a tisztes helytállásért fognak menni. A Lions számára kötelező a győzelem és akkor sem biztos, hogy jobb lesz a helyzetük.

4. Minnesota Vikings (24.) +5

48 ponttal igen is lehet meccset nyerni. Szép teljesítményt hozott le az ezer sebből vérző Minnesota csapata a Philadelphia ellen. Cassel élete egyik legjobb formáját hozta, Asiata futott 3 TD-t, Jennings karriercsúcsot döntött és elkapott 163 yardot és még egy kihagyott mezőnygól is belefért. Volta a meccsen olyan pillanat mikor a fordításhoz közel járt a vendég együttes, de mi újra kivégeztük őket.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com