Ken Whisenhunt lesz a Titans vezetőedzője

A Tennessee Titans tegnap bejelentette, hogy a San Diego Chargers offensive koordinátora Ken Whisenhunt lesz a csapat következő vezetőedzője. Nem lesz ismeretlen Whisenhunt számára az új szerepkör hiszen hat éven keresztül az Arizona Cardinals vezetőedzője volt és Super Bowl-on is szerepelt a korábbi csapatával. A koordinátor kinevezése nem lephetett meg senkit sem hiszen az egyik legkeresettebb edző volt a piacon.

A Detroit Lions elsőszámú jelöltje is Whisenhunt volt de a Cleveland Browns vezetőedzői posztjára is nagy eséllyel pályázott. Nashville-ben a Cincinnati Bengals defensive koordinátora Mike Zimmer volt a fő vetélytársa. Zimmer tegnap részt vett a második interjúján ami nem sikerülhetett jól mert a meghallgatást követően kinevezték Whisenhunt-ot.

Az NFL szakértők már a Titans következő edzői stábjáról találgatnak. A legnagyobb valószínűséggel John McNulty lesz a csapat támadó koordinátora akivel négy éven keresztül együtt dolgozott a Cardinals-nál. Érdekesebb kérdés viszont, hogy mi lesz a defensive stábbal és a legnagyobb kérdés, hogy maradhat-e a New Orleans-i botrányhős Gregg Williams aki jelenleg szenior védelmi asszisztensként tevékenykedik.

Érdekes helyzetben van jelenleg Whisenhunt hiszen jelenleg az AFC déli divíziója tűnik a leggyengébbnek az egész NFL-ben. Két csapat is új vezetőedzővel fog nekivágni a következő szezonnak és a Jacksonville Jaguars pedig teljes átalakuláson megy keresztül. Mindezek ellenére viszonylag jó helyzetben vannak hiszen a Titans csoportmásodik lett, van egy nagyon jó futójuk, ígéretes az elkapósoruk és Whisenhunt érkezése jót tehet Jake Locker-nek is.

(nfl.com, Fotó: nfl.si.com, wsbt.com)