Mike Zimmer lett a Vikings új vezetőedzője

Mike Zimmer_2Két interjú és két nap után megszületett az egyezség, Mike Zimmer irányítja a következőben a csapatunkat. Végre pontot tehetünk az ügy végére, megvan az új vezetőedző. Mint korábban írtuk, Zimmer a második interjúja után nem hagyta el Minnesota-t. 

Rick Spielman a Vikings general managere még Frazier elbocsájtása után kijelentette mindent meg fog tenni, hogy a legjobb vezetőedzőt keresse meg csapatának és ez megtörténjen a Senior Bowl-ig. Nos ennek eleget téve, ma délután meg is volt a bejelentés.

Mike Zimmer tegnap kora reggel érkezett Minnesapolis-ba és a Winter Park felé vette az irányt, ahol részt vett egy második interjún. Mi mind azt feltételeztük, hogy ez már csak formalitás lesz és még akkor bejelentik a kinevezést. Nos ez nem történt meg és jöttek olyan infók is, hogy még lesz újabb interjú más edzőjelöltekkel.

Az előzetes tervek szerint Zimmer ma reggel visszarepült volna Cincinnati-be, de nem a reptéren jelent meg, hanem ismét a Vikings központjába a Winter Park-ban jelent meg. Ekkor már sejtettük az eredményt és néhány órára rá meg is történt a bejelentés, hogy Mike Zimmer lett a Minnesota Vikings új vezetőedzője.

Kis információ az új vezetőedzőnkről:

Nem zárt rossz idényt a Bengals, csoportelsőként jutott a rájátszásba az alapszakaszban pedig egy-két meccstől eltekintve mindig jó teljesítményt nyújtottak.

Zimmer számára nem volt ismeretlen eddig sem a védelmi koordinátor szerepe, már 2000 óta csinálta. Korábban volt a Dallas és az Atlanta együttesénél is ebben a szerepben. Jó védelmet rakott össze idén Cincinnati-ben, hiszen mind futás ellen, mind passzok ellen az ötödik legjobban védekező csapat voltak a ligában. A mi védelmünkre is ráférne a reform egy kicsit, itt jegyezném meg, hogy lehet átállunk a 3-4 -es védelmi rendszerrel, de ez  csap zárójel. Átlagosan 17.25 pontot kaptak mérkőzésenként, két vereségüket is hosszabbításban vesztették el az ötből. Zimmer remek képességekkel megáldott edző, egy remek taktikával kiváló vezetőedző lehet belőle.

Zimmer edzői pályafutásának eddigi állomása listába szedve:

1981–1984

1985–1988

1989-1993

1994-1999

2000–2006

2007

2008–2013

2014-

University of Missouri
(Védelmi asszisztens)
Weber State University
(Inside Linebackers edző)
Weber State University
(Defensive Backs edző)
Washington State University
(Védelmi koordinátor)
Dallas Cowboys
(Defensive Back edző)
Dallas Cowboys
(Védelmi koordinátor)
Atlanta Falcons
(Védelmi koordinátor)
Cincinnati Bengals
(Védelmi koordinátor)
Minnesota Vikings
(Vezetőedző)

Egyelőre ennyit tudunk, a hivatalos vagy nem hivatalos értesülések szerint pénteknél előbb nem várható sajtótájékoztató az új vezetőedzővel, de ha mégis mi természetesen beszámolunk róla.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com