Cassel péntekig dönthet sorsárol

Matt Cassel_1Most a Vikings irányítójának magának kell meghoznia a döntést. Matt Cassel-nek a Minnesota Vikings irányítójának most péntekig kell eldöntenie, hogy mit is fog a jövőben csinálni. Marad a csapatnál vagy ismét szabadügynök lesz.

Tavaly olyan kétéves szerződést kapott a csapattól, hogy a második év egy opciós év lesz. Most döntenie kell, hogy a jövő évet aktiválja és marad a csapatnál, de dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a feltételeket és akkor március 11-én ő is szabdügynökké válik. 

A szerződésében van egy olyan kitétel, mely az irányítónak megadja a lehetőséget, hogy érvénytelenítse a szerződést a második évre. Ha ez megtörténik és Cassel nem él a második év lehetőségével, akkor a Vikings-nak csak egy aktív irányítója lesz a keretben, Christian Ponder,

Abban az esetben, ha Cassel úgy dönt, hogy marad akkor kaphat 3,15 millió dollárt és akár 550.000$ bónuszt. Persze, ha úgy határoz, hogy marad akkor sem lesz feltétlen biztos a helye, mert a Vikings mondhatja neki a holtszezonban, hogy nem számít rá többet.

Talán nehéz elhinni, de kétségtelenül Matt Cassel nyújtotta a legjobb irányító teljesítményt csapatunknál az elmúlt idény során. Christian Ponder-nek leáldozóban van, Josh Freeman-ről nem is beszélve. 

Az vitatható, hogy Cassel lenne a legjobb QB opció a szabadügynöki piacon, így jól meg kell gondolni, hogy hogyan dönt, mert ha jobb szerződést akar kiharcolni, egyáltalán nem biztos, hogy valahol megkapja. Cassel ismeri a helyzetet itt Minnesota-ban. Pontosan tudja, hogy keresünk egy olyan irányítót, akit nagyon hosszú időre be tudunk építeni a csapatba. Erre a drafton megszerzett összesített 8. választási joggal minden feltétel adott lehet. Ezt ismerve nem biztos, hogy olyan vonzó lenne számára, hogy egy újonc mögött legyen csere.

Tehát, ha marad akkor sem garantált, hogy a csapata tagja lesz a 2014-es idényben, mert a csapat bármikor ajtót mutathat neki. Sok pénz forog kockán, neki kell döntenie. Az nem kérdés, hogy ne játszana valahol a követező idényben, mert tavaly elég jól játszott, amikor lehetőséget kapott, így van néhány csapat, ahol esetleg mégis kapna lehetőséget.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com