Felépülőben Silatolu és Kugbila

Silatolu és Kugbila a visszatérés útján. Bizonyos mértékig, mindkét játékos már feledésbe merült. Amini Silatolu a második szezonját kezdte kezdő bal oldali guard-ként 2013-ban. De a szezon számára véget ért az 5. héten elülső keresztszalag szakadás miatt. Silatolu nélkül a Carolina Panthers megnyert 11-et az utolsó 12 alapszakasz mérkőzésből.

Edmund Kugbila újonc szezonja sosem kezdődött el. A guard, akit a negyedik körben draftoltak a Valdosta State-ről, sérült listára került még az alapszakasz megkezdése előtt. Így mindkét támadó linemen messziről nézte, ahogy a Panthers megszerezte az első NFC South divízió bajnoki címét 2008 óta.

"Izgultam a csapat miatt, de a játék nap kemény volt. Nehéz volt nézni onnan fentről. Mindannyian ott akartunk lenni a többiekkel." mondta Silatolu.

"Láttam ezeket a fickókat megnyerni az NFC South-ot - Nem mondhatom, hogy benne voltam. Bármit megadtam volna, hogy ott lehessek. De sokat tanultam ebből is." mondta Kugbila.

A Panthers atlétikai trénere, Ryan Vermillion azt mondta, Silatolu rendkívüli módon fejlődik. Jelenleg azon dolgozik, hogy visszanyerje a súlyát, amit elvesztett a rehabilitáció során, de teljes mértékben készen áll a holtszezonbeli edzésekre.

"Nem tervezek semmilyen korlátozást." mondta Silatolu. "Most vissza kell nyernem a súlyom. A műtét miatt lefogytam, így vissza kell szereznem a játék súlyomat. Sok izmot elveszít a lábad egy ilyen dolog után."

Silatolu kikerült a Panthers rajongók látóköréből a sérülés miatt, de ő már bizonyította, hogy hatékony NFL falember.

Kugbila viszont nem bizonyított és ismeretlen.

"Sok ember nem tudja, mit tudok " mondta Kugbila. "Sok rajongó nem sokat tud rólam.

Tavaly májusban, a bal térdében elszakadt egy szalag. Az első edzőtábor ideje alatt meghúzódott a combhajlítója. Ezt követően, augusztus végén, újra megsérült a bal térde. Szeptemberben hátsó keresztszalag és ínszalag rekonstrukciós műtéten vett részt. A térde feldagadt a rehabilitáció során, így egy kisebb kezelésen vett részt, ahol kitisztították a térdét.

"Végre úgy érzem, erős." mondta Kugbila, "és megpróbálom még erősíteni."

Vermillion azt mondta, Kugbila ott lesz az edzőtáborban. Mivel ez holtszezonbeli edzés, a sérülése nem befolyásolja, de Vermillion azt mondta, hogy korlátozott résztvevő lesz a biztonság kedvéért.

Silatolu visszatér a pozíciójába, mint kezdő bal oldali guard, amikor elkezdi az edzéseket. Kugbila szerepe közel sem egyértelmű, de van lehetősége, hogy a Panthers támadófalában szerepeljen, mivel Travelle Wharton korlátlan szabad ügynök lett és Geoff Hangartner visszavonult.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu