Rivera elfogadja Gettlemann döntéseit

A szabad ügynökség nehéz lehet minden vezetőedző, főleg Ron Rivera esetében, akinek több játékosa is távozott a bajnokcsapatból. De ez az üzlet az NFL-ben. A döntések nem személyesek, akkor sem, ha tagadhatatlanul vannak játékos-edző kapcsolatok.

"Voltak változások," mondta Rivera az NFL Annual Meeting-en, "és a változás része az egésznek."

A leginkább figyelemre méltó változás a wide receiver Steve Smith távozása - ez a lépés volt a legkeményebb Rivera számára, "mert Steve sokat jelentett nekem." De ez egy nehéz lépés, amit Rivera megértett, mint minden, holtszezonbeli döntést a Panthers életében.

Az elkapók, Brandon LaFell, Ted Ginn és Domenik Hixon korlátlan szabad ügynökként eligazoltak. Szintén távozott a cornerback Captain Munnerlyn, a safety Mike Mitchell és a linebacker Jordan Senn.

"Hogy őszinte legyek, szomorú vagyok, hogy elveszítettük őket, de (a general manager) Dave (Gettleman) és én megbeszéltük, hogy ezek üzleti döntések a futballban. Meg kell hozni bizonyos döntéseket, amelyek a legjobbak, akkor is, ha nem feltétlenül a legnépszerűbbek."

Ez az, amit Gettleman tett a holtszezonban és Rivera teljes szívvel hiszi, hogy ezek a változások jót tesznek a franchise-nak.

"Az embereknek meg kell érteniük, hogy amit Dave tett, az volt a legjobb szerinte. Nem volt semmi személyes ebben. Azt a döntést hoztuk, hogy a játékosok távozhatnak, és ez nehéz. Egy kicsit csalódott vagyok, hogy ilyen sokan reagáltak anélkül, hogy igazán megértenék azt a rengeteg dolgot, ami emögött történik. Remélem, az emberek megértik, hogy ez egy folyamat."

Válaszul az eligazolásokra, a Panthers igazolt olyan játékosokat, akik illeszkednek Rivera rendszerébe. A szabadügynök piac elején a Carolina azonnal lecsapott a wide receiver Jerricho Cotchery-re és a safety Roman Harper-re - a két produktív veteránra.

"Jerricho volt az, akit mi korán kinéztünk," mondta Rivera. "Aláírtunk Cotchery-vel, hogy veteránként vezetője legyen az elkapóknak, elősegítse a fiatal srácok fejlődését. Valamint úgy gondoljuk, hogy van még néhány igazán jó éve hátra. Harper volt az egyike azoknak a srácoknak, akik rögtön az elején kiegyenlítették a számlát nekünk. Imádom, hogy milyen okos és milyen erős. Ő egy jó blitz-elő. Ismeri a divíziót, és tudja, melyik ellenfél ellen kell elsődlegesen támadni vagy védekezni. Azt hiszem, haladunk abba az irányba, hogy egy jobb csapat legyünk," mondta Rivera. "Van néhány dolog, amit meg kell tenni. Még mindig van időnk a szabadügynök piacon, a draft is közeledik. És van néhány srác a roster-en, akikről az reméljük, hogy meg fogja tenni a következő lépést, és fejlődik."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu