A Titans elküldte Chris Johnson-t

Tegnap bekövetkezett amire már hetek óta számítani lehetett, a Tennessee Titans bejelentette, hogy elküldte running backjét Chris Johnson-t. A futónak nem a játéka hanem a magas fizetése miatt kellett távoznia Nashvilleből. A csapat megpróbált trade partnert találni a futóra de nem jártak sikerrel.

A 2011-ben aláírt 53.5 millió dolláros szerződése értelmében 8 millió dolláros alapfizetés és 2 millió dollár időarányos bónuszt járt a running backnek a következő szezonban így 10 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Elküldése után 4 millió dollár halott összeg szerepel a fizetési sapkában.

Johnson igazi sztárként érkzetett az NFL-be. A 2008-as Scouting Combine-on megdöntötte a 40 yardos futás rekordját. Jól teljesített az újonc évében és a szezon végén bekerült a Pro Bowl keretbe is. Második évében 2.006 futott yardot szerzett amiért ráragadt a C2KJ becenév. A profi ligában eltöltött hat szezonjának mindegyikében átlépte az 1.000 futott yardot.

Elküldését követően máris beindultak a találgatások, hogy melyik csapatnál fogja folytatni pályafutását a 2008-as Draft elsőkörös running backje. Jelen pillanatban a New York Jets tűnik a befutónak de rajtuk kívül ott van még az Atlanta Falcons, a Buffalo Bills és a Miami Dolphins csapata is.

(nfl.com, Fotó: newyork.cbslocal.com)