A Titans nem él Locker opciós jogával

Az irányító Jake Locker most már hivatalosan is a karrierjéért játszik a Tennessee Titans csapatánál. Locker-t a 2011-es Draft nyolcadik helyén választotta ki a Titans de mivel a csapat nem él az ötödik évi opciós jogával így az irányítónak a következő szezonban olyan teljesítményt kell nyújtani, hogy új hosszútávú szerződést kapjon a csapattól a következő offseasonban.

Az opció visszautasítása nem meglepő Locker esetében ugyanis 14.6 millió dollárt kellene kifizetni neki a 2015-ös szezonban. Összehasonlításképpen 4,8 milliót dog keresni újonc szerződésének utolsó évében és valószínűleg egy hosszútávú szerződés esetén is alacsonyabb összeget kellene fizetni neki mint az opció esetében.

Locker a korábbi elsőkörös Vince Young elküldése után érkezett a csapathoz. Első évében a veterán Matt Hasselbeck tartalékjaként számítottak rá majd 2012 augusztusában kinevezték a Titans kezdő irányítójának. Ezt követően viszont több alkalommal is megsérült, az elmúlt két szezonban csak 18 alapszakasz mérkőzésen tudott pályára lépni. Hároméves profi pályafutása alatt csak 23 mérkőzésen lépett pályára, 3.974 passzolt yardot, 22 touchdownt és 15 interceptiont szerzett.

(nfl.com, Fotó: earnlikeapro.com)