Rookie minicamp 2014: Robert Herron, mint visszahordó

Pénteken elkezdődött az újoncok edzőtáborozása, ahova a többi csapathoz hasonlóan a Buccaneers is majd 50 újoncot látott vendégül. És természetesen ott tartózkodnak a drafton kiválasztott, legfrissebb szerzeményeink is.

Mike Evans nem szotyizott, és máris egykezes elkapásával hívta fel magára a figyelmet, melyről készült videócska keresztül kasul be is járta már az internetet. Valamint azt is megtudhattuk, hogy a hatodik körben választott Robert Herron a punt visszahordásokat gyakorolja, pedig nem csinált ilyet, már a középiskola óta.

A punt és kick returner pozíciója eléggé mumusnak számít minálunk. Hisz kb. azóta nem sikerült ezt megoldani, hogy a Bucs cutolta Michael Spurlock-ot. Ez valamikor 2011-ben volt… Azonban új vezetőedzőnk, többször hangsúlyozta már a speciális egység fontosságát. De nem csak nálunk, hanem annak idején Chicago-ban is. Ezért is furcsa kicsit, hogy a vezetőség semmit nem tett annak érdekében a holtszezonban, hogy egy punt, vagy kick returnerrel gazdagodjunk.

Most azonban úgy tűnik felcsillant a remény, ismét. És a hatodik körös választásunk, Robert Herron személyében találtunk egy gyors punt visszahordót. De legalábbis a Wyoming elkapója szorgalmasan hordozgatja vissza a puntokat az edzőtáborban, immáron a második napja. Viszont amikor a riporterek megkérdezték tőle, mikor csinált utoljára ilyet, azt mondta nekik, hogy valamikor középiskolás korában. Sok mókás pillanatot is okozott a rengeteg muffed punt a pénteki napon, ami Herron kezéből pattant ki. Lovie Smith szerint azonban aggodalomra nincs ok. Sokat fog még fejlődni a játékos a holtszezon alatt. Persze azért van “vészmegoldásunk” is. Hisz a le nem draftolt szabadügynökként, a táborba meghívott Solomon Patton, és a harmadik körben kiválasztott Charles Sims is rajta van a listán, mint esetleges visszahordó.

A speciális egység játékosait valóban gyakorta meg lehet találni a le nem draftolt szabadügynökökben, illetve a draft késői köreiben kiválasztott játékosaiban. Eric Page nagyon gyatra tavalyi teljesítménye mellett pedig minden esélye megvan, bármelyik játékosnak, hogy elnyerje a visszahordó szerepét a Bucs-ban.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com