OTA 2014: Kérdőjelek szorításában, Tim Wright

“Mi a kib… …-t csinálsz?”- kérdeztem magamban tavaly régi vezetőedzőnktől, amikor a tight end felhozatalban megláttam az egyébként szélső elkapóként, a draftolatlanok piacáról elhozott Tim Wright nevét. Mert hát ennek a fiúnak van mindene, csak ideális tight end mérete nincs.

Aztán Timothy játszott egy kis “nyuszi ül a fűben” játékot a nagyérdeművel és be is bizonyosodott, hogy az a nyuszi nem ülve szundikál, hanem főleg elkapásai- számszakilag 54, 571 yardért- és 5 TD-je által bebizonyítja, hogy mekkorát is ugrik, így hasznosabb tagja ennek a csapatnak, mint az a szekérderéknyi tight end bármelyike, akiket az elmúlt években kipróbált a csapat.

Ezek után persze járna egy kis vállveregetés, meg ilyesmik, de a dolgok gyorsan bírnak változni. Új stáb érkezett, akik valószínűleg Tim korlátozott blokkolási képességeinek hála már a szabadügynök piacról elhozták Brandon Myers-t, aztán a draftról az újabb nagy tight end ígéret, Austin Seferian-Jenkins is megérkezett. Mivel e két játékos nyilvánvaló, hogy nem konyhai kisegítőnek érkezett, a kérdés azonnal adott volt. Mi lesz veled Tim?

Tavalyi produkciója alapján Tim kisebb kedvenc lett a Raymond James-ben és a tampai újságírók szimpátiáját is elnyerte. Ezek után mindenki arról beszélt, hogy ennek a fiúnak helyet kellene csinálni valahogy, egész egyszerűen, mert megérdemli. Na igen, de hol?

Tight end pozícióban ugye már az említett szépreményű srácok tolonganak megspékelve a már több éve nálunk bújócskát játszó Luke Stocker-rel, akitől szerintem bámulatos teljesítmény, hogy még mindig keretünk tagja. A szélső elkapóknál a helyzet ugyanez, gondoljunk csak elsősorban ikertornyainkra. S még nem is tettünk említést a többiekről. Murphy, Hawkins, Herron mind-mind lehetőséget szeretne. Hogy még egyszerűbb legyen Tim élete egy olyan futó játékos is érkezett Charles Sims személyében, aki állítólag úgy kapkodja el a felé dobott bogyót, mint kaméleon a lepkét.

Ebben a helyzetben éppen ideje volt, hogy megszólaljon Lovie Smith, mert bizonyára ő is érezte a kérdések vasból készült tenyerét a vállán: “Szükségünk van Tim Wright-ra haver?”

“Tim egy olyan srác, akiről kellett volna eddig is beszélnem, mert nap mint nap bizonyít. Napjainkban a passzjáték előtérbe kerülésével a győzelem múlhat a tight end és a safety valamint a tight end és a linebacker párharcán. Tim nagyon jó e párharcokban. Képes ezt a pálya belsejében is végrehajtani, de teljesen természetes mozgással tudja futni a külső útvonalakat is. Nagyon elégedett vagyok vele, azzal amit nap mint nap tesz.”

Az én fordításomban ez annyit tesz: Igen szükségünk van erre a sokoldalú srácra, aki egy minőségi mélységet tud biztosítani az elkapó fronton, annak is főleg a szélső oldalán.Esetleg beleszőve a játékába egy kis oldal irányú mozgást, amivel az ellenfél védelmeit megpróbáljuk darabjaira szaggatni. Ez van Tim! Reméljük azért az új idényben ebben a szerepkörben is hasznos tagja leszel szeretett csapatunknak!

Ha Tim esetében azt mondtuk, hogy a semmiből nyerte el a szimpátiánkat, van egy játékosunk, aki az ellenkező utat járja be. Nagy reményekkel érkezett, de most már lényegében az utolsó utáni lehetőségeit koptatja nálunk. Persze ezt ő is tudja. DaQuan Bowers-ről van szó. Így nyilatkozott:

“Minden év fontos, de ez most fordulópont a karrieremben. Sok jót várok, mert nem hiszem, hogy egy edzőváltás jöhetett volna jobbkor számomra.”

Köztudott, hogy Bowers és Schiano enyhén fogalmazva sem voltak olyan viszonyban, hogy vacsoravendégként egymás asztalánál vitassák meg melyikük is a frankóbb srác. Persze erről a puskapor szagú kapcsolatról is megkérdezték a defensive end-et.

“Nem megyek ebbe bele. Csak annyit akarok mondani, készen állunk egy féktelen passzsiettetésre az idényben. Nem akarok a múlt idénnyel foglalkozni, mert a védőfalunk most nagyon jó. Ez új kezdet mindenkinek, magamat is beleértve. A tavalyi kemény év volt az egész egységnek. De most mindenki izgatott az új kezdettől. Alig várom a jó dolgokat!”

Hát azt várhatod is barátom, mert kb. arról szól esetedben a történet, hogy meg tudsz-e ragadni a ligában! Ennek már kell hogy legyen motiváló ereje!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com