Dead money? A Buccaneersnél a legkevesebb!

Korábban már olvashattatok róla, hogy az idén a Buccaneers fizeti a legtöbb garantált bért játékosai felé. Nos, ezzel egyenes arányban egy másik adatban is első a csapat. Itt halmozódott fel a mostani állapotok szerint a legkevesebb ún. “halott pénz”.

Az ESPN kimutatása szerint a Bucs pénztárcáját 901.763 dolláros “halott pénz” terheli. Ez messze a legalacsonyabb az összes franchise büdzséjét figyelembe véve, hiszen a második helyen tanyázó Indianapolis Colts 1.800.000 dollárral követ minket. Jó a mutatója még ebben a Green Bay Packers gárdájának ( 2.600.000 dollár) és a Cincinnati Bengals is az élmezőnyben pózol 2.800.000 dollárral.

Azon már ki lepődik meg, hogy a legtöbb kidobott pénz ( és még nem számítva ide Romo csillagászati összegekre rúgó, minden fizikai törvényszerűséget meghazudtoló szerződését) a Dallas Cowboys csapatánál merül fel? 28.700.000 dollár a dead money.

Nem áll ebben a mutatóban túl jól csoportellenfelünk, a Carolina Panthers sem. Náluk 19.900.000 dollár a felmerülő összeg.

Viszont el kell mondani azt is, hogy a dolgok ilyetén alakulásában nagy szerepe volt az általam már többször is bírált Mark Dominik-nak. Az ő szerződéskötési stratégiája inkább több, az első években magasabb garantált béreket tartalmazó kontraktusokra épült, mint a magas, hosszan elnyúló mindenféle bónuszok kifizetésén alapuló megegyezésekre. Úgy látszik viszont csapatunk új GM-e, Jason Licht is hajlik elődjének ily jellegű startégiáját átvenni.

A jelenlegi alig több mint 900.000 dolláros összeg nagy részét egyébként Donald Penn kiebrudalása okozza. 667.000 dollár halott pénz keletkezett az ő elküldésével. De mint látható, még így is jól állunk!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com