Colin Kaepernick megkapta a megaszerződést

Tegnap bejelentették, hogy a San Francisco 49ers szerződést hosszabbított a csapat irányítójával Colin Kaepernick-el. A negyedik profi szezonját kezdő játékos hatéves, 126 millió dolláros szerződést kötött csapatával amely 61 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmaz. Kaepernick így 2020-ig rendelkezik érvényes szerződéssel mert a következő szezonra még az újonc szerződése lesz érvényben amely alapján kevesebb mint 1 milliót fog keresni.

Irányítók szerződésének garantált összege:

C. Kaepernick, 49ers - 61 millió dollár

T. Brady, Patriots - 60 millió dollár

M. Ryan - Falcons - 59 millió dollár

T. Romo - Cowboys - 55 millió dollár

A. Rodgers - Packers - 54 millió dollár

J. Cutler, Bears - 54 millió dollár

J. Flacco, Ravens - 52 millió dollár

S. Bradford Rams - 50 millió dollár

Kaepernick-et a 2011-es Draft második körében választotta ki a 49ers és három rövid szereplést leszámítva az egész újonc szezonját a padon töltötte Alex Smith tartalékjaként. A második éve is így folytatódott de a 11. játékhéten Smith sérülése miatt kezdő lett és azóta is Ő a 49ers kezdő irányítója.

Eddigi hároméves pályafutása során 32 mérkőzésen lépett pályára és ebből 23 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. Zsinórban kétszer bevezette csapatát az NFC Főcsoprtdöntőbe és tavaly a Super Bowlba is. 5.046 passzolt yardot, 31 passzolt touchdownt és 11 interceptiont szerzett az alapszakaszban amivel 93.8-as irányítómutatóval rendelkezik. Emellett 157 futókísérletéből 937 futott yardot és 9 futott touchdownt is szerzett.

(nfl.com, Fotó: latinopost.com)