Ellenséges vonalak mögött - Jaguars

19:00-kor a Jacksonville Jaguars csapatát fogadja az Eagles, hazai pályán. tavaly megkezdett sorozatunkat idén is folytatva, picit átnézünk az ellefél oldalára is, és egy hazai fanatikust kérdeztünk meg, mi a véleménye a saját csapatától. Az alábbiakban Paksa Zoltán azaz Iktriad válaszait olvashatjátok.

1.) Ki az az elkapó, akire figyelnie kell a védelmünknek. Ki nyújthat kiugró teljesítményt? 
Cecil Shorts lenne az, akitől a leginkább tartani kéne. Ő 4. szezonjával a legtapasztaltabb (!) és legjobbnak tartott elkapónk, de igen csendes előszezonja volt a sérülése miatt. Rajta kívül a maradék 4 elkapó közül 3 is rookie lesz. Allen Robinson kihagyta az egész előszezont sérülés miatt, így a másik 2. körös pickünk, Marqise Lee (aki, ha jól tudom majdnem a Philyben kötött ki, ha nem draftoljuk pár hellyel korábban) vagy az előszezon legnagyobb kellemes meglepetése, a nem draftolt újonc, Allen Hurns lehet a leginkább veszélyes az Eagles secondaryre. Utóbbi jól ismeri az offenzív koordinátor Jedd Fisch rendszerét, hiszen dolgozott vele a Miaminál, így neki könnyebben mehetett az átállás, mint másoknak. Hurns vezette egyébként az egész NFL-t elkapott yardokban az előszezonban. De talán a legveszélyesebb elkapó Marcedes Lewis lehet. A veterán TE-t nehezen lehet majd levédekezni az Eagles secondary számára, és Henne gyakran választhatja majd őt célpontnak vasárnap.

2.) A frissen draftolt irányítótok, Blake Bortles nagyon jó preseasont zárt. Egyetértesz Gus Bradley döntésével, aki Henne-t nevezte meg kezdő QB-nak az Eagles ellen? Meddig lehet kispadon tartani?
Sajnos nem értek egyet Gus döntésével. Meggyőződésem, hogy még annyi bizonytalansággal a támadófalban, mint ami a Jaguarsnál jelenleg van is, Bortles nagyobb esélyt jelentene nekünk a győzelemre Hennenél. Egyszerűen új dimenziókat kapott az offense, mikor ő a pályán volt. 11 db 20+ yardos passza volt (az előszezonban a legtöbb), míg pl. Hennenek 2, akinek sok pasza el sem ment eredetileg a line of scrimmage-ig... Sokkal nagyobb lehetőségünk lenne Bortlesszel győzni, mint Hennevel, aki igazából egy megbízható csere QB az NFL-ben, de kezdőnek csak fenntartásokkal lehet használni. Remélhetőleg 3-4 hét múlva már a draft 3. pickje vezeti majd a Jaguars támadásait.

20130810-FollowingUp.jpg

3.) Az új, megerősített védelem melyik részétől várod leginkább a javulást és miért?
Egyértelműen a védőfaltól. Egy posztot leszámítva nem csak jó erőkből állnak a kezdőink, de van lehetőség minőségi csereembereket bevetni. Hogy mást ne mondjak Ryan Davis vagy Tyson Alualu elég jó előszezont tudhat maga mögött és mindkettő csere a Seattleből érkező Red Bryant- Chris Clemons páros mögött. A védőfal és talán az egész védelem legfontosabb embere, Sen' Derrick Marks úgy tűnik felgyógyult a vállficamából, amit a Bears ellen szenvedett el, szóval mindenki bevethető lesz vasárnap az egységből.

4.) Mik az elvárásaid a csapatoddal az idei szezonban? Reális esély van arra, hogy újra 8-8-as mérleg körül végezzen a Jax? 
A Jaguarsnál idén sem tűztek ki számszerű célokat, csak folyamatos fejlődést és a szoros meccsekre való törekedést hangsúlyozták a front office részéről (2015 a kimondott, de inkább kimondatlan cél arra, hogy playoff esélyes legyen a csapat). Tavaly, mikor 0-8al kezdett a Jaguars, minden meccsen legalább 10 ponttal kaptunk ki, és a Denver elleni meccset leszámítva nem volt egy pillanatig sem esélyünk még csak szorossá tenni se a találkozókat. Ez a bye week után megváltozott, kis idő alatt 5-ből 4 meccset nyert a Jaguars, és a Colts elleni nagyarányú vereséget leszámítva a 17. héten nagyon szoros volt az összes meccs a szezon második felében. Ilyenből lenne jó látni minél többet idén. Ha a Jaguars idén összehoz egy 6-10es, 7-9es szezont, az már sikernek számítana.

A bejegyzés folytatódik, a folytatáshoz kattints IDE!

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu