Tanulni a győzelemből

Ron Rivera azt mondta, kellemes 1-0-al állni, ami az első alkalommal történt meg a négy éves hivatali ideje alatt. 

Mindig kellemesebb tanulni a győzelemből, mint a vereségből. 

A védelemnek természetesen tanulnia kell egy-két dolgot a vasárnapi 20-14-es Tampa Bay Buccaneers elleni győzelemből. A Panthers-nek voltak esélyei a shutout-ra a negyedik negyed felénél, de a Buccaneers két TD-t szerzett és visszajött a játékba. 

"A negyedik negyedben a védelem valóban kiábrándító volt," mondta Rivera. 

A Buccaneers csak 143 yard-ot szerzett, mielőtt 9:34-el a vége előtt hozzájuk került a labda, amikor végigvitték az első pontszerző drive-ot. Ettől a drive-tól kezdve 119 yard-ot értek el az utolsó négy labdabirtoklás alatt. 

"Azt hiszem, a kondicionálás és a felkészülés a meccsre jó volt, úgyhogy nem hiszem, hogy ezen múlott," mondta Rivera. "Tényleg voltak jó dolgok, és néhány nagyszerű játék, de azt gondolom, hogy elkényelmesedtünk." 

A kényelemnek vége lett, amikor 1:36-al a vége előtt a Tampa Bay megkapta a labdát és egy esélyt, hogy megnyerje a meccset egy touchdown-nal. 

"Küzdöttek és visszajöttek a meccsbe," mondta a defensive end Charles Johnson. "De a végén mi nyertünk." 

A védelem reagált a fenyegetésre, bebiztosította a győzelmet, amikor a linebacker Luke Kuechly kierőszakolt egy fumble-t, amit az újonc cornerback Bene Benwikere szerzett meg. 

Az utolsó simítások: A rookie wide receiver Kelvin Benjamin kapta a meccslabdát, hat elkapással 92 yardot és egy touchdown-t szerzett az első NFL mérkőzésén, de így is kapott egy kis útmutatást.

"Egy csomó jó dolgot csinált, és nagyon produktív, de az nem minden." mondta Rivera. "Magasabb fokozatban kellett volna lennie. Meg kell értenie, hogyan kell befejezni a játékot, hogy hogyan vegyen részt a játékban akkor is, ha a labda nem felé megy. Egy fiatal srác, akinek meg kell tanulnia ezeket a dolgokat. Azokat a dolgokat, amiket az újoncok megtanulnak és megértenek idővel."

A következő: A Panthers megkezdi hazai szereplését vasárnap, amikor a Detroit Lions látogat el a Bank of America Stadium-ba. A Lions tulajdonképpen a Monday Night Football mérkőzésen kezdi a szezont a New York Giants ellen, így Rivera-nak lehetősége van megnézni őket élőben.

"Megpróbáljuk, hátha ki tudunk venni valamit a TV-verzióból, szemben az edző verzióval," mondta Rivera.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu