Olsen és Rivera lecsapott

A vezetőedző Ron Rivera két meccslabdát birtokolt a Panthers vasárnapi, Chicago Bears elleni drámai győzelme után. Rivera az elsőt a tight end Greg Olsen-nek adta, akinek két TD elkapása volt, a második a győztes TD egykori csapata ellen, amivel megszerezték a 31-24-es győzelmet. Rivera gratulált a védelemnek, és kiemelte a futók temperamentumos erőfeszítését. 

Amikor elhagyta az öltözőt, hogy a sajtótájékoztatóra menjen, Rivera kezében még mindig volt egy meccslabda. 

Rivera megtartotta a másikat. 

Míg Olsen első négy NFL szezonját a Chicago-ban töltötte, most a negyedik évét tölti Rivera mellett, aki szintén a negyedik szezonját tapossa Carolina-ban, de 18 szezont lehúzott a Bears-nél, mint játékos, edző és műsorvezető. 

"Mindig meg akarod verni a családtagjaid," mondta Rivera. "Nagyszerű érzés volt." 

Rivera-nak joga van kérkednie a következő alkalommal, amikor találkozik a Bears-beli testvéreivel, de ő is és Olsen is tudják, sokkal többet nyertek. Kilátásban volt a harmadik egymást követő vereség, a Panthers 14 pontos hátrányban volt, de most 3-2-vel az első helyen állnak az NFC South csoportjában. 

"így nyerni, így visszajönni, a hazai közönség előtt jó volt," mondta Olsen. "Ezért játszunk."

Olsen-nek nincs olyan hosszú története a Bears-el, mint Rivera-nak, így amikor Olsen a családról beszélt a meccs utáni interjúban, valami másra gondolt a Bears mellett. 

Ez volt az első alkalom, amikor Olsen együtt lehetett a feleségével és három gyermekével a pregame warmups során. Fia, TJ, négy nappal a második születésnapja és hetekkel a harmadik és egyben utolsó tervezett műtétje után, amire a ritka szívbetegsége miatt volt szükség, elég jól viselte a pálya széli nyüzsgést. 

"Ez az első meccs, amikor el tudott jönni." mondta Olsen TJ-ről, aki nemrég egy váratlan, de sikeres pacemaker beültetéssel remélhetőleg az utolsó akadályt is leküzdötte a betegséggel szemben folytatott harcban. "Az, hogy itt voltak, hihetetlen. Hogy megölelhettem, és láthattam a mezemben, ez óriási. Ez egy hosszú út, de ma volt remélhetőleg az utolsó lépés ezen az úton." 

Olsen szerint a pregame pillanat valószínűleg a család karácsonyi üdvözlőlapjára kerül.

Olsen reméli, hogy amit a Panthers elért vasárnap, szintén be lesz keretezve. 

"Amit tettünk a második félidőben, azt kell az egész szezonban," mondta Olsen. 

Olsen hatalmas szerepet játszott ebben. 

A Panthers 21-7-es hátrányban volt a második negyed második felében, amikor az offense vezére, Olsen lesántikált a pályáról egy boka sérülés miatt. A drive labdavesztéssel zárult, de amikor a Panthers visszakapta a labdát, miután Robbie Gould szokatlanul kihagyott egy 35 yardos mezőnygólt 1:51-el a félidő vége előtt, Olsen újra a pályán volt.

Elkapott egy 12 yardos passzt a drive első játékában, aztán befejezte azt egy 9 yardos touchdown elkapással, amivel 21-14-re faragta a félidőbeli hátrányt. 

Olsen megismételte a bravúrt a mérkőzés vége felé egy 6 yardos TD elkapással, amikor 2:18 volt hátra, és 24-24 volt az állás, az első győztes multi-touchdown meccsét játszva NFL karrierje során. 

"Hatalmas volt. Néhány nagyon nagy játékot csinált," mondta Rivera. "Kifordult a bokája, visszajött, és azt mondta, hogy játszik, ez is csak azt mutatja, hogy mennyire fontos ő nekünk, a csapatnak." 

Egyszer régen, különböző időkben, Olsen és Rivera fontosak voltak a Chicago-nak. Vasárnap mindketten megkapták a meccslabdát, miután legyőzték a Chicago-t, és vezették a Panthers-t.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu