Nagyító alatt a Philadelphia Eagles

Az idei év eddigi legnagyobb rangadója következik csapatunk számára, hiszen Manningék Philadelphiába látogatnak, ahol az Eagles otthonában lépnek pályára. Lássuk csoportriválisunk csapatát!

Irányítójuk Nick Foles, akinek jól indult profi pályafutása, idén azonban megtorpant kicsit a fejlődésben. Egy mérkőzésen kívül mindig volt legalább egy interceptionje és négy fumble is a nevéhez fűződik. Persze lebecsülni nem szabad, bármikor képes a kiváló teljesítményre és csapatának offense-ét is vezetni tudja.

A RB LeSean McCoy egyelőre teljesen árnyéka önmagának, a Colts elleni mérkőzés kivételével mindig 4 yardos átlag alatt futott. Nagyon nagy szükség lenne megállítására. Chris Polk idén még nem kapott lehetőséget futóként (és sérülés miatt vasárnap nem is játszhat), de Darren Sproles a special team mellett a támadók között is nagy játékra képes. FB nincs a Philly rosterén.

Ellenfelünk legveszélyesebb elkapója az ACL szakadásból felépült Jeremy Maclin, aki egyelőre élete legjobb szezonját futja. Szó se róla, DeSean Jackson távozása után valakinek elő kellett lépnie. Nem szabad megfeledkezni Riley Cooperről és Jordan Mathews-ról sem, jónak mondható elkapóhármast tud kiállítani az Eagles.

Tight endjeik is kiváló értéket képviselnek. Ugyan Brent Celek egyelőre halványabb a korábbi évekhez képest, de több jó mérkőzése is volt már csapatunk ellen. Zach Ertz szintén kiváló képességekkel rendelkezik és már tavaly újoncként remek idényt zárt, idén pedig könnyen túlszárnyalhatja újoncként bemutatott számait.

A támadófalat sikerült felépíteni két évvel ezelőtti romjaiból, azonban egy-egy sérülés újra szét tudja cincálni a csapatrészt. A bal oldali tackle Jason Peters a liga egyik legjobb játékosa posztján, mellette guardként Matt Tobinnak azonban mindössze 3 profi mérkőzésen van a háta mögött. Tovább fokozza a Philadelphia problémáit, hogy Jason Kelce sérülése miatt David Molk lesz a kezdő. A RG Todd Herremans roppant tapasztalt játékos és Lane Johnson képességeivel sincs probléma. Védőfalunktól viszont továbbra is kellenek a kimagasló egyéni teljesítmények.

A 3-4-es védelem falát Fletcher Cox, Bennie Logan és Cedric Thornton alkotja, közülük a korábbi első körös Cox számít a legnagyobb névnek. Posztjukhoz képest mindhárman sok szerelést mutattak be idén, nem lehetett rájuk panasz. Vinny Curry-t is meg kell említeni, ő inkább a pass rush-hoz ért, idén már két sackje is van.

A szélső linebackerekre is érdemes lesz odafigyelni, Connor Barwin és Trent Cole bármikor le tudja zúzni az ellenfél irányítóját. A LB sor közepén egy hiányzó biztosan lesz, Mychal Kendriks nem léphet pályára és DeMeco Ryans játéka is kérdéses. Helyettesük Casey Matthews és Emmanuel Acho lehet, így megállapítható, hogy Ryans játékára nagy szüksége lenne az Eagles-nek.

A cornerbackek idén egyelőre alulteljesítik magukat, a Philadelphia szimpatizánsok tartanak elkapóinktól. A CB-k egyetlen interceptiont sem mutattak be idén, reméljük ez így is marad. Szó volt arról, hogy Bradley Fletcher vagy Cary Williams helyét átvenné a kezdőben Brandon Boykin, de a korábbi Georgia játékos maradni fog slotban.

A labdaszerzéseket egyelőre a Sains-től érkező free safety, Malcolm Jenkins vállalta magára, aki már 3 picknél jár (korábban évi 2 volt neki a maximum). Társa Nate Allen lesz.

A mezőnygólokat Cody Parkey rúgja, a punter feladatait pedig Donnie Jones látja el. Roppant veszélyes special teame van az Eagles-nek, nem egy TD-t szereztek már idén. A legveszélyesebb emberük talán Darren Sproles, akinek volt már idén egy punt utáni visszahordott touchdownja, Chris Polk pedig egy kezdőrúgás után szerzett 6 pontot csapata számára. Utóbbi szerencsére nem játszik, azonban a Philadelphia speciális egysége így is kettőzött figyelmet érdemel.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu