Stewart játékáról a mérkőzés előtt döntenek

A running back Jonathan Stewart nagyot lépett pénteken a visszatérés felé, de a vezetőedző Ron Rivera szerint a Panthers tenne egy lépést hátra, ha már most eldöntené, hogy Stewart kész a visszatérésre. 

"Ez messze a legjobb napja volt az elmúlt hetekben," mondta Rivera. "Megcsinálta az ismétléseket, amiket kellett, futott a labdával, elkapta a labdát, blokkolt, bekerült a körforgásba. Sokkal közelebb van hozzá, de majd meglátjuk, hogy lesz holnap. Aztán vasárnap ott leszünk a stadionban és meglátjuk."

Stewart játéka tehát kérdéses, és a vasárnapi, Cincinnati Bengals elleni meccs előtt döntenek róla. Játéka kérdéses volt a múlt héten is, amikor a második egymást követő meccsről hiányzott, mióta bokasérülést szenvedett a 3. héten, a Pittsburgh Steelers ellen. 

"Jó helyzetben vagyunk, jók a körülmények, így nem kell sürgetni semmit, és meggondolatlanul dönteni." mondta Rivera, akinek csapata, a Panthers (3-2) az NFC South élén áll. "Ez egy hosszú szezon, így okosnak kel lenni. Ha egészséges, és játszik, ő a futónk. Ez így van. Ha nem, akkor az lesz, hogy vegyesen játszanak a fiúk, mint a múlt héten." 

A csoport nem tartalmazza DeAngelo Williams-t, aki ismét inaktív egy boka sérülés miatt. Darrin Reaves és Chris Ogbonnaya, akik játszottak a múlt héten, játszani fognak most is, együtt Fozzy Whittaker-el, aki aktív volt, de nem lépett pályára a múlt héten. 

Williams mellett a cornerback Josh Norman (agyrázkódás) és Bene Benwikere (boka) is inaktív. Melvin White visszatér Norman helyére Antoine Cason mellé, míg Charles Godfrey veszi át a nickel helyet Benwikere-től. Rivera elmondta, az újonc safety Tre Boston, a negyedik körös pick a North Carolina-ról az első alkalommal lesz aktív.

A defensive end Charles Johnson és a tight end Greg Olsen korlátozott munkát végzett pénteken és kérdéses a játékuk, de Rivera azt mondta, hogy jónak látja a páros esélyeit a játékra. 

Függetlenül attól, hogy Olsen játszik e, Rivera azt mondta, a tartalék tight end Ed Dickson és Brandon Williams nagyobb szerepeket kaphatnak a jövőben, különösen Richie Brockel (boka) sérülése miatt. 

"Az egyik dolog, amit akartam csinálni, az az 1-2 (egy running back, két tight end) csapat ismét, és Ed illik erre a szerepre," mondta Rivera. "Ed megtanulta a szerepét, és továbbra is fejlődik ehhez a szerephez, látni fogjuk, ahogy Ed szerepe egyre nő. A másik dolog most Richie (Brockel) sérülésével, hogy nagyobb szerepet kap Brandon Williams, aki nagyon jó volt az edzőtáborban és az előszezonban. El tudom képzelni, hogy egy kicsit több szerepet kap. Lehet bővíteni a szerepét."

Hat Panthers játékos hagyott ki edzést valamikor a hét folyamán, beleértve a linebacker Thomas Davis-t és a bal tackle Byron Bell-t, akik valószínűleg játszanak.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu